330015 SE Ernährungsökonomie in Entwicklungsländern (2010S)
Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung
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An/Abmeldung
Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").
- Anmeldung von So 14.02.2010 14:00 bis Sa 27.02.2010 12:00
- Abmeldung bis So 07.03.2010 12:00
Details
max. 20 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch
Lehrende
Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert
Dienstag
02.03.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
09.03.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
16.03.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
23.03.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
13.04.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
20.04.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
27.04.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
04.05.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
11.05.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
18.05.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
01.06.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
08.06.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
15.06.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
22.06.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag
29.06.
09:00 - 11:00
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung
The course explores the various thinking, practices, and claims for development over the years to develop a systematic understanding of the socio-economic contexts of hunger and poverty in developing countries.
Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel
The final course grade shall be accounted for as follows:
attendance, 20%;
participation, 30%;
class presentation, 10%; and
term paper, 40%
attendance, 20%;
participation, 30%;
class presentation, 10%; and
term paper, 40%
Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab
Understand the economic, social, political and other contexts of hunger and poverty in developing countries;
Appreciate the role of nutrition as a foundation for development; and
Stimulate critical thinking on development policy and practice.
Appreciate the role of nutrition as a foundation for development; and
Stimulate critical thinking on development policy and practice.
Prüfungsstoff
This is a readings course, and will be taught in English. Materials for obligatory reading will be assigned ahead of class. Students are encouraged to attend class regularly and to actively participate in class discussions. Each student shall write and submit a term paper (of between 10-12 pages) in partial fulfillment of course requirements. Each student shall submit a one-page outline of his/her planned paper and make a brief presentation of the subject matter of the term paper.
Literatur
Mostly journal paper. Reading list will be provided. Readings may be assigned from outside the reading list.
Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis
Letzte Änderung: Sa 02.04.2022 00:27