Universität Wien

330015 SE Ernährungsökonomie in Entwicklungsländern (2010S)

Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung

An/Abmeldung

Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").

Details

max. 20 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch

Lehrende

Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert

Dienstag 02.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 09.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 16.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 23.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 13.04. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 20.04. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 27.04. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 04.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 11.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 18.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 01.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 08.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 15.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 22.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Dienstag 29.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung

The course explores the various thinking, practices, and claims for development over the years to develop a systematic understanding of the socio-economic contexts of hunger and poverty in developing countries.

Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel

The final course grade shall be accounted for as follows:
attendance, 20%;
participation, 30%;
class presentation, 10%; and
term paper, 40%

Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab

Understand the economic, social, political and other contexts of hunger and poverty in developing countries;
Appreciate the role of nutrition as a foundation for development; and
Stimulate critical thinking on development policy and practice.

Prüfungsstoff

This is a readings course, and will be taught in English. Materials for obligatory reading will be assigned ahead of class. Students are encouraged to attend class regularly and to actively participate in class discussions. Each student shall write and submit a term paper (of between 10-12 pages) in partial fulfillment of course requirements. Each student shall submit a one-page outline of his/her planned paper and make a brief presentation of the subject matter of the term paper.

Literatur

Mostly journal paper. Reading list will be provided. Readings may be assigned from outside the reading list.

Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis

Letzte Änderung: Sa 02.04.2022 00:27