Universität Wien FIND
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

321022 VO Dietetics - B11 (2019S)

2.00 ECTS (1.00 SWS), SPL 32 - Pharmazie

Vorlesungszeiten:
01.03.2019 - 17.05.2019
Immer Freitag 16.45-18.15 Uhr HS 6

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Friday 01.03. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 08.03. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 15.03. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 22.03. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 29.03. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 05.04. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 12.04. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 03.05. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 10.05. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Friday 17.05. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Wednesday 06.11. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Wednesday 08.01. 09:45 - 11:30 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Ernährung des gesunden Menschen, parenterale und enterale Ernährung, ernährungsbedingte Krankheiten, Prophylaxe und Diäten, Ernährung bei Krebs und Allergien, aktuelle Forschungsergebnisse
Die Lehrveranstaltung sollgrundlegende Kenntnisse über die Ernährung des gesunden und kranken Menschen, die Prävention ernährungsbedingter Erkrankungen und die diätetischen Begleitmaßnahmen zur Unterstützung einer medikamentösen Therapie vermitteln.

Assessment and permitted materials

schriftlich

Minimum requirements and assessment criteria

positive Absolvierung der Prüfung (mindestens 50% richtige Antworten)

Examination topics

Vorlesungsinhalte + Skriptum Diätetik

Reading list

siehe Skriptum, moodle

Association in the course directory

A233, BA22

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27