Universität Wien

330064 VU Food Safety (2022S)

Continuous assessment of course work

Themenvergabe erfolgt bei der Vorbesprechung.

Die Lehrveranstaltung wird in Englischer Sprache abgehalten.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG UNBEDINGT ERFORDERLICH. Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: English

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Monday 07.03. 11:30 - 14:45 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
  • Monday 28.03. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 04.04. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 25.04. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 02.05. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 09.05. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 16.05. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 23.05. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 30.05. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 13.06. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 20.06. 11:30 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Introduction into the topic, risk perception, risk assessment, risk analysis, national and international food monitoring, health claims, food safety in Europe, responsible institutions, concepts of food safety, HACCP, introduction in methodologies

Assessment and permitted materials

Presentation: 60%, Discussion 40%

Minimum requirements and assessment criteria

Gain knowledge in methods to monitor food safety at national and international level, manifold appraisal of the expression food safety
Presentation: 60%, Discussion 40%

Examination topics

Built on lectures and following discussions by the participating students

Reading list

Given from the participating students before their presentation; in the learning platform

Association in the course directory

Last modified: Fr 01.04.2022 09:09