Universität Wien FIND

Due to the COVID-19 pandemic, changes to courses and exams may be necessary at short notice (e.g. cancellation of on-site teaching and conversion to online exams). Register for courses/exams via u:space, find out about the current status on u:find and on the moodle learning platform.

Further information about on-site teaching can be found at https://studieren.univie.ac.at/en/info.

330071 VO New Developments in Food Research (2020S)

Lehrveranstaltung für Masterstudium
(Voraussetzung: Zulassung zum Masterstudium )

Registration/Deregistration

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Due to the change to e-learning until further notice, an independent Learning using the documents available on Moodle is planned. These documents will be uploaded as usual shortly before the planned unit. Questions can be asked on Moodle in the forum.
During the lecture, four appointments via BigBlueButton (access via Moodle) to discuss the main learning objectives of the previous units and any questions will be discussed, and the short presentations will be held digitally.
The following dates are planned:
Block I, 22.4: Plant breeding, genetic engineering, organic farming, sustainable production
Block II, 20.5: Heating, Packaging,Fermentation
Block III, 17.6: Nanotechnology, Preservation, Aromatisation
Block IV, 22.6: Possibility to ask questions in the course of exam preparation.

The examination in June will be an oral exam in digital form.

Wednesday 04.03. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 11.03. 09:45 - 11:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 18.03. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Wednesday 25.03. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 01.04. 09:45 - 11:15 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
Wednesday 22.04. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
Wednesday 29.04. 13:15 - 14:45 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
Wednesday 13.05. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
Wednesday 20.05. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
Wednesday 03.06. 13:15 - 14:45 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Wednesday 10.06. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
Wednesday 17.06. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Kritische Beurteilung von klassischen und innovativen Technologien der Lebensmittelverarbeitung im Hinblick auf deren Auswirkungen auf die Lebensmittelqualität.

Assessment and permitted materials

Besondere Hilfsmittel nicht erlaubt!

Update im Zuge der Covid-19 Pandemie:

digital mündliche Prüfung, Bonuspunkte für eine Kurzdarstellung
(5min Vortrag, schriftliche Ausarbeitung und Powerpoint-Folien) zu einzelnen Themen (pro Thema 1 Pro- & 1 Contra-Stellungnahme/Studierende zu Beginn)

bisher:
schriftliche Prüfung mit offenen Fragen

Minimum requirements and assessment criteria

Update im Zuge der Covid-19 Pandemie:
digital mündliche Prüfung
sowie Bonuspunkte werden vom Referat dazugerechnet.

Davor:
50 von 100 möglichen Punkten zum Bestehen der Prüfung nötig, maximal 10 Bonuspunkte für das Kurzreferat möglich, diese werden direkt dazu gerechnet

Examination topics

Folien, Pro- und Contra-Vorträge
Die Vorlesungsunterlagen werden auf Moodle für alle angemeldeten Student*innen kurz vor/nach der jeweiligen Vorlesung freigegeben.

Reading list

Einschlägige Fachzeitschriften, zB. J Agric Food Chem, J. Food & Nutr Res

Association in the course directory

Last modified: Mo 12.10.2020 11:30