Achtung! Das Lehrangebot ist noch nicht vollständig und wird bis Semesterbeginn laufend ergänzt.
070343 UE Working Skills in Global History (2021W)
Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung
Labels
DIGITAL
An/Abmeldung
Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").
- Anmeldung von Mi 08.09.2021 09:00 bis Do 23.09.2021 14:00
- Anmeldung von Di 28.09.2021 09:00 bis Do 30.09.2021 14:00
- Abmeldung bis So 31.10.2021 23:59
Details
max. 25 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch
Lehrende
Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert
For selected students, who can prove that they are unable to stay in Austria during the semester due to Corona entry restrictions, this course can also be attended online. Details will follow ASAP.
- Montag 04.10. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 11.10. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 18.10. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 25.10. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 08.11. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 15.11. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 22.11. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 29.11. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 06.12. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 13.12. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 10.01. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 17.01. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 24.01. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
- Montag 31.01. 13:15 - 14:45 Hörsaal 30 Hauptgebäude, 1.Stock, Stiege 7
Information
Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung
DIGITAL FORMATS in GLOBAL HISTORY WRITINGThis course is built around the idea that the best way to learn writing history is to have students be historians. As explained by T. Mills Kelley, in the indicated pages of the book chapter mentioned below (cf. literature), students will use Wikipedia by re-editing entries on global food history. Starting with the history of global food crops or industrially processed food products, that part of existing Wikipedia entries that deals with the history of the respective foods will be revised, expanded and supplemented with relevant historical sources.
Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel
Continuous research- and writing will be documented by the students with their uploads on Moodle and reviewed by the professor. Regular attendance in-class sessions are mandatory. For selected students, who can prove that they are unable to stay in Austria during the semester due to entry restrictions, this course can also be attended online. Details will be mentioned ASAP.
Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab
At least three revised versions, one work-in-progress presentation, and ten historical sources relevant to the topic must be submitted. Any additional work and performance will improve the grading prospect. That includes activity on the Moodle platform, for example on Forum, and other for every student visible online-tools of interaction.
Prüfungsstoff
Since this is an exam-immanent (seminar-like) course, there is no final exam. The grade is determined by permanent oral participation and written performance uploaded on Moodle.
Literatur
TBA
Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis
MA Globalgeschichte (V2008): Grundlagen der Globalgeschichte - KU Globalgeschichtliche Arbeitstechniken (3 ECTS)
MA Globalgeschichte (V2019): Grundlagen der Globalgeschichte - UE Globalgeschichtliche Arbeitstechniken (4 ECTS).
MA Globalgeschichte (V2019): Grundlagen der Globalgeschichte - UE Globalgeschichtliche Arbeitstechniken (4 ECTS).
Letzte Änderung: Mo 17.01.2022 14:48