Universität Wien FIND

Auf Grund der COVID-19 Pandemie kann es bei Lehrveranstaltungen und Prüfungen auch kurzfristig zu Änderungen kommen. Informieren Sie sich laufend in u:find und checken Sie regelmäßig Ihre E-Mails.

Lesen Sie bitte die Informationen auf https://studieren.univie.ac.at/info.

Achtung! Das Lehrangebot ist noch nicht vollständig und wird bis Semesterbeginn laufend ergänzt.

240517 SE Art - Architecture - Food (P4) (2016S)

Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung

Attendance at first session is obligatory!

An/Abmeldung

Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").

Details

max. 25 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch

Lehrende

Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert

ACHTUNG: Geänderte Termine!

Donnerstag 10.03. 11:30 - 14:45 Übungsraum (A414) NIG 4. Stock
Donnerstag 17.03. 13:15 - 16:30 Übungsraum (A414) NIG 4. Stock
Mittwoch 06.04. 13:15 - 16:30 Seminarraum A, NIG 4. Stock
Donnerstag 21.04. 13:15 - 16:30 Übungsraum (A414) NIG 4. Stock
Dienstag 03.05. 13:15 - 16:30 Hörsaal C, NIG 4. Stock
Donnerstag 09.06. 13:15 - 16:30 Übungsraum (A414) NIG 4. Stock

Information

Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung

By focusing on three themes, namely art, architecture and food, we will explore the diversity of and commonalities within material culture research and theorising. The material used will comprise relevant texts and audio-visual media. Visits to a museum, eating place and other public sites will provide further stimulating and sensory experiences.

Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel

The students will be required to read and prepare texts and actively participate in group work and discussion.
A written paper will be submitted at the end of the term.

Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab

Attendance in 80% of classes (max. 6 hours may be missed) is mandatory.
Timely and thorough preparation of mandatory texts; active participation in group work and discussion.
Submission of a written paper (approx. 4000 words) via Moodle and as a hard copy (via KSA Info Center)

Prüfungsstoff

Key questions will be how the themes of art, architecture and food can be subsumed under the umbrella of 'material culture', how anthroplogists have approached this field of study and which are the possibilities for crossing over to other disciplines and beyond academia. Input will be given via texts, discussions, presentations and site visits.

Literatur

Mandatory reading materials will be provided via Moodle or the 'Handapparat' at the KSA library. Further recommended reading will be announced in the course.

Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis

Letzte Änderung: Mo 07.09.2020 15:40