330015 SE Ernährungsökonomie in Entwicklungsländern (2009S)
Ernährungsökonmie in Entwicklungsländern
Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung
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An/Abmeldung
Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").
- Anmeldung von Mo 16.02.2009 09:00 bis Mi 25.02.2009 16:00
- Abmeldung bis Mo 30.03.2009 09:00
Details
max. 20 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch
Lehrende
Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert
- Dienstag 03.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 10.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 17.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 24.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 31.03. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 21.04. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 28.04. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 05.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 12.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 19.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 26.05. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 09.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 16.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 23.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Dienstag 30.06. 09:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung
The course explores the various thinking, practices, and claims for development over the years to develop a systematic understanding of the socio-economic contexts of hunger and poverty in developing countries.
Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel
The final course grade shall be accounted for as follows:
attendance, 20%;
participation, 30%;
class presentation, 10%; and
term paper, 40%
attendance, 20%;
participation, 30%;
class presentation, 10%; and
term paper, 40%
Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab
Understand the economic, social, political and other contexts of hunger and poverty in developing countries;Appreciate the role of nutrition as a foundation for development; andStimulate critical thinking on development policy and practice.
Prüfungsstoff
This is a readings course, and will be taught in English. Materials for obligatory reading will be assigned ahead of class. Students are encouraged to attend class regularly and to actively participate in class discussions. Each student shall write and submit a term paper (of between 10-12 pages) in partial fulfillment of course requirements. Each student shall submit a one-page outline of his/her planned paper and make a brief presentation of the subject matter of the term paper.
Literatur
Mostly journal paper. Reading list will be provided. Readings may be assigned from outside the reading list.
Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis
Letzte Änderung: Sa 02.04.2022 00:27