Universität Wien FIND

Auf Grund der COVID-19 Pandemie kann es bei Lehrveranstaltungen und Prüfungen auch kurzfristig zu Änderungen kommen. Informieren Sie sich laufend in u:find und checken Sie regelmäßig Ihre E-Mails.

Lesen Sie bitte die Informationen auf https://studieren.univie.ac.at/info.

Achtung! Das Lehrangebot ist noch nicht vollständig und wird bis Semesterbeginn laufend ergänzt.

330060 SE Seminar Vertiefende Humanernährung (2020W)

Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung

Course for the masters program in nutritional sciences, prerequisite: admission to the masters program in nutritional sciences.

"Group Assigning via Moodle is required from 27.09.2019: 18:00 - 01.10.2018: 14:00"

In case of inability to attend (no show), deregistration within the prescribed period is essential, otherwise the course will be marked negatively. Deregistration outside regular application times has to be approved by the course administrator.

An/Abmeldung

Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").

Details

max. 90 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch

Lehrende

Termine

Aufgrund der aktuellen Situation werden die Termine im WS 2020/21 digital abgehalten.
LV Termine:

Gruppe 1 :
Vorbesprechung

DO 01.10.2020 8:30 bis 10:45 Uhr digital
DO 15.10.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 22.10.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 29.10.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 05.11.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 12.11.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 26.11.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 03.12.2020 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 14.01.2021 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 21.01.2021 8:30 bis 10:30 Uhr digital
DO 28.01.2021 8:30 bis 10:30 Uhr digital

Gruppe 2: Vorbesprechung:

DO 01.10.2020 11:00 bis 13:15 Uhr digital
DO 15.10.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 22.10.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 29.10.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 05.11.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 12.11.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 26.11.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 03.12.2020 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 14.01.2021 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 21.01.2021 11:00 bis 13:00 Uhr digital
DO 28.01.2021 11:00 bis 13:00 Uhr digital

Gruppe 3: Vorbesprechung:
DO 01.10.2020 13:30 bis 15:45 Uhr digital
DO 15.10.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 22.10.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 29.10.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 05.11.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 12.11.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 26.11.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 03.12.2020 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 14.01.2021 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 21.01.2021 13:30 bis 15:30 Uhr digital
DO 28.01.2021 13:30 bis 15:30 Uhr digital


Information

Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung

If required this course can be switched to hybrid teaching or online-only teaching. An application for this course is needed to receive further information regarding these changes!

The seminar on Human Nutrition is intended to discuss recent topics in nutritional sciences including the design of nutritional studies associated to diet related issues, the evaluation and interpretation of results from nutritional studies including statistical methodology, modern aspects of epigenetics, and the discussion of ongoing and recent large nutritional epidemiological studies. The seminar also provides an opportunity to practice presentation skills including scientific talks, design and layout of scientific presentations, and discussing controversial issues.

Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel

Grades for the seminar are based on the abstract (30%) and the presentation (70%).
The presence of all participants for all scheduled seminars is compulsory.

Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab

Grades for the seminar are based on the abstract (30%) and the presentation (70%).
The presence of all participants for all scheduled seminars is compulsory.

Prüfungsstoff

Presentation and abstract.

Literatur

Current scientific publications, PubMed

Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis

Letzte Änderung: Fr 02.10.2020 10:31