330067 SE Regulation of Hunger and Satiety (2018S)
Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung
Labels
An/Abmeldung
Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").
- Anmeldung von Mo 12.02.2018 08:00 bis Mo 26.02.2018 10:00
- Abmeldung bis Mi 14.03.2018 20:00
Details
max. 25 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch
Lehrende
Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert
- Freitag 16.03. 09:00 - 10:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Samstag 09.06. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
- Samstag 16.06. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Samstag 23.06. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung
During the seminar the present knowledge of the regulation of hunger and satiety will be discussed by critically evaluating recent papers on environmental, psychological, physiological, and genetic factors ultimately influencing the maintenance of body weight. Discussion of strengths and limitations of present research and their relevance for human nutrition is a crucial part of the seminar. At the end of the seminar, participants should have gained a better understanding of the regulation of hunger and satiety and the multidisciplinary approach required to untangle the links between the different factors.
Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel
Grades for the seminar are based on the abstract (10%), the scientific background of the presentation (50%), the style and format of the presentation (20%), the discussion (10%) and the performance as chair of the seminar (10%). The presence of all participants for all scheduled seminars is compulsory.
Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab
Prüfungsstoff
Literatur
Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis
Letzte Änderung: Sa 02.04.2022 00:27