Universität Wien

330067 SE Regulation of Hunger and Satiety (2018S)

Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung

An/Abmeldung

Hinweis: Ihr Anmeldezeitpunkt innerhalb der Frist hat keine Auswirkungen auf die Platzvergabe (kein "first come, first served").

Details

max. 25 Teilnehmer*innen
Sprache: Englisch

Lehrende

Termine (iCal) - nächster Termin ist mit N markiert

  • Freitag 16.03. 09:00 - 10:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Samstag 09.06. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Samstag 16.06. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Samstag 23.06. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung

During the seminar the present knowledge of the regulation of hunger and satiety will be discussed by critically evaluating recent papers on environmental, psychological, physiological, and genetic factors ultimately influencing the maintenance of body weight. Discussion of strengths and limitations of present research and their relevance for human nutrition is a crucial part of the seminar. At the end of the seminar, participants should have gained a better understanding of the regulation of hunger and satiety and the multidisciplinary approach required to untangle the links between the different factors.

Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel

Grades for the seminar are based on the abstract (10%), the scientific background of the presentation (50%), the style and format of the presentation (20%), the discussion (10%) and the performance as chair of the seminar (10%). The presence of all participants for all scheduled seminars is compulsory.

Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab

Prüfungsstoff

Literatur


Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis

Letzte Änderung: Sa 02.04.2022 00:27