Universität Wien

330115 SE Correct use of food composition tables (2008W)

Prüfungsimmanente Lehrveranstaltung

01.12.-05.12.2008 ganztags, SE-Raum 509,
Department für Ernährungswissenschaften
UZA II 1090 Wien, Althanstraße 14

Details

Sprache: Englisch

Lehrende

Termine

Zur Zeit sind keine Termine bekannt.

Information

Ziele, Inhalte und Methode der Lehrveranstaltung

Introduction; (day 1)

· use of food composition data including limitations; including your 2 lectures as described above (day 1)

· food description and nomenclature; (day 2)

· component identification, units and definitions; (day 2)

· analytical methods influencing nutrient values; (day 3)

· Data quality incl. comparability of food composition data; (day 3)

· Calculation of nutrient values including recipes; (day 4)

· principles in compilation, documentation, sampling; resources of food composition data (day 4)

· Biodiversity. (day 5)

· Construct a little food composition table (for part of a FFQ) (day 5)

Art der Leistungskontrolle und erlaubte Hilfsmittel

Mindestanforderungen und Beurteilungsmaßstab

Prüfungsstoff

Literatur


Zuordnung im Vorlesungsverzeichnis

Letzte Änderung: Fr 31.08.2018 08:57