040239 VK EC EP: Strategic Management of Enterprises (2023S)
Continuous assessment of course work
Labels
Der positive Abschluss des Pflichtmoduls 1 (VO Wirtschaftsprivatrecht, VO Finanzwirtschaft für Studierende des EC Entrepreneurship, VO Betriebswirtschaftliches Rechnungswesen für Studierende des EC Entrepreneurship, VO Marketing (für EC EP)) ist Voraussetzung für den Besuch dieser Lehrveranstaltung.Voraussetzung zur Teilnahme für Studierende des Bachelor Ernährungswissenschaften:
*) VO Einführung in die allgemeine Betriebswirtschaftslehre (3 ECTS) oder KU Betriebswirtschaftslehre - Betriebswirtschaftliche Aspekte ausgewählter soziologischer Bereiche (3 ECTS)
*) VO Betriebswirtschaftliches Rechnungswesen für Studierende des EC Entrepreneurship (3 ECTS)
*) VO Finanzwirtschaft für Studierende des EC Entrepreneurship (3 ECTS)
*) VO Marketing I (3 ECTS)
*) VO Einführung in die allgemeine Betriebswirtschaftslehre (3 ECTS) oder KU Betriebswirtschaftslehre - Betriebswirtschaftliche Aspekte ausgewählter soziologischer Bereiche (3 ECTS)
*) VO Betriebswirtschaftliches Rechnungswesen für Studierende des EC Entrepreneurship (3 ECTS)
*) VO Finanzwirtschaft für Studierende des EC Entrepreneurship (3 ECTS)
*) VO Marketing I (3 ECTS)
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 13.02.2023 09:00 to We 22.02.2023 12:00
- Deregistration possible until Fr 17.03.2023 23:59
Details
max. 100 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Friday 12.05. 14:00 - 20:00 Hörsaal 5 Oskar-Morgenstern-Platz 1 Erdgeschoß
- Saturday 13.05. 08:30 - 14:45 Hörsaal 5 Oskar-Morgenstern-Platz 1 Erdgeschoß
- Friday 02.06. 14:00 - 20:00 Hörsaal 5 Oskar-Morgenstern-Platz 1 Erdgeschoß
- Friday 30.06. 14:00 - 18:15 Hörsaal 5 Oskar-Morgenstern-Platz 1 Erdgeschoß
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Certificate of achievement:
The course is continuously assessed. The examination performance is graded as follows: a total of 30% participation, a total of 40% written case study, 30% oral (multiple partial performances are assessed separately).
The course is continuously assessed. The examination performance is graded as follows: a total of 30% participation, a total of 40% written case study, 30% oral (multiple partial performances are assessed separately).
Minimum requirements and assessment criteria
Minimum 50% attendance
Timely submission of the written case study
Presentation of the case study in the last teaching unit
Timely submission of the written case study
Presentation of the case study in the last teaching unit
Examination topics
Contents of the course and the extension curriculum Entrepreneurship
Reading list
Verwendete Literatur:
Zus. zur Literatur der anderen Module
Führen, Leisten, Leben: Wirksames Management für eine neue Zeit, Fredmund Malik
Betriebswirtschaftslehre: Eine Einführung am Businessplan-Prozess
Marcus Oehlrich
Zus. zur Literatur der anderen Module
Führen, Leisten, Leben: Wirksames Management für eine neue Zeit, Fredmund Malik
Betriebswirtschaftslehre: Eine Einführung am Businessplan-Prozess
Marcus Oehlrich
Association in the course directory
Last modified: Tu 14.03.2023 11:28
Registration: You have to set points!The compulsory course is part of the module "(2) From the founding idea to the customer".
Please note the prerequisite chains!Course content:
The focus of the course is on the following topics:
Company organization, basics of project management, basics of personnel management, company value and business plan (structure, structure)
The core of the course is the application of the theoretical material from the EC Entrepreneurship to a comprehensive, practical example based on a case study.
In the context of this course, special attention is paid to a high level of practical relevance.