Universität Wien

070353 KU Theories, Sources and Methods of Global History (2010S)

Mobile Food. Globalhistorical research on food and eating

5.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 7 - Geschichte
Continuous assessment of course work

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: English

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 16.03. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 23.03. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 13.04. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 20.04. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 27.04. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 04.05. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 11.05. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 18.05. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 01.06. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 08.06. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 15.06. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 22.06. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9
  • Tuesday 29.06. 15:00 - 17:00 Seminarraum Geschichte 2 Hauptgebäude, 2.Stock, Stiege 9

Information

Aims, contents and method of the course

Assessment and permitted materials

Minimum requirements and assessment criteria

Examination topics

Reading list

Pilcher, Jeffrey M.: Food in world history / Jeffrey M. Pilcher . - 1. publ. . - New York, NY [u.a.] : Routledge , 2006 (= Themes in world history)
Friedmann, Harriet: What on earth is the modern world system? Foodgetting and territory in the modern era and beyond. In: Journal of World-Systems Research, 6, 2 (summer/ fall 2000), 480-515. Special Issue: Festschrift for Immanuel Wallerstein. Part 2
http://jwsr.ucr.edu/archive/vol6/number2/pdf/jwsr-v6n2-hfriedmann.pdf

Association in the course directory

Master Globalgeschichte und Global Studies, APM TQM der Globalgeschichte und Global Studies (5 ECTS); Diplom: R4; MA Geschichte: Erweiternde Lehrveranstaltung (6 ECTS); Magister Globalgeschichte: MWG02; MWG03; (4 ECTS)

Last modified: Mo 07.09.2020 15:31