Universität Wien

220008 UE AT-MMF - Work Techniques Market Research (2017W)

Continuous assessment of course work

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 20 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Thursday 12.10. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 19.10. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 09.11. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 16.11. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 23.11. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 30.11. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 07.12. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 14.12. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 11.01. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 18.01. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG
  • Thursday 25.01. 18:30 - 20:00 Lehrredaktion Publizistik, Währinger Straße 29 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Aims:
Communication and Marketing won't work well without market-, opinion- and media research (MMF). In PR, marketing and advertising, MMF-Tools will usually provide fast and efficient results.
MMF are not in any way "boring statistics" or "uninspiring research"! MMF are in fact essential successful communication campaigns from start to end as well as product campaignes.
In AT-MMF real-life-polls will make students familiar with MMF.

Content:
"Knowing by Doing": Learn the techniques of day-to-day AT-MMF ...

Methods:
lectures, exercises, discussions (debates).

Assessment and permitted materials

Some smaller exercises during the course

Minimum requirements and assessment criteria

Alle Punkte werden am Ende zusammengezählt (max. Punkteanzahl = 100 %). JedeR wird daran relativiert (= wieviel % der Maximalpunktezahl hat die Person?). Darauf wird das Notenspektrum umgelegt. Positiv = >50%.

Examination topics

Reading list

Very recommended:
Braunecker, Claus (2016): How to do Empirie, how to do SPSS. Eine Gebrauchsanleitung. Wien: facultas (utb 8685). http://howtodo.at

More tips for literature will be published in the web ...

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:38