Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
270071 VO Introduction into carbohydrates (2022S)
Introduction into carbohydrate chemistry and biological chemistry
Labels
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Details
Language: German
Examination dates
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Termine: Dienstags 10:15-ca 11:45
Start 26.4.2022, Hörsaal 3, Boltzmanngasse 1, Halbstock
Die Vorlesung wird durch eine Moodle Seite unterstützt.
Die Vorlesung ist als LV in Präsenz geplant. Sollten aufgrund der Covid Situation LV in Präsenz nicht möglich sein werden Einheiten im online Modus abgehalten.
- Tuesday 26.04. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 03.05. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 10.05. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 17.05. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 24.05. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 31.05. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 14.06. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 21.06. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 28.06. 10:15 - 12:00 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Information
Aims, contents and method of the course
The lecture deals with basic concepts of modern carbohydrate chemistry. It covers aspects of stereochemistry as well as protecting group strategies and modern glycosylation methods. Additionally, examples of biological importance and actions of carbohydrates will be presented.
Assessment and permitted materials
Prüfung nach Ende der VO (4 Termine, die über moodle bekannt gegeben werden)
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.
Minimum requirements and assessment criteria
Schriftliche Prüfung
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1
Examination topics
Prüfungsstoff sind die Inhalte der Vorlesung; siehe moodle Seite.
Reading list
Lernbehelfe werden über die Moodle Seite zur Verfügung gestellt.
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley
Association in the course directory
OC-3, BC-4, CHE II-4, UF MA CH 02f, Doktorat
Last modified: Tu 04.10.2022 14:29