270071 VO Introduction to the chemistry and biological chemistry of carbohydrates (2024S)
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Details
Language: German, English
Examination dates
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Tuesdays 9:45-11:15 HS3 Währinger Str. 38. Start 23.4.2023.
Please visit the corresponding moodle page.
Language: German - can be changed to English if necessary.
Tuesday
23.04.
12:00 - 13:45
Joseph-Loschmidt-Hörsaal Chemie EG Währinger Straße 42
Tuesday
30.04.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
07.05.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
14.05.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
N
Tuesday
21.05.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
28.05.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
04.06.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
11.06.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
18.06.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Tuesday
25.06.
09:45 - 11:15
Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Information
Aims, contents and method of the course
The lecture deals with basic concepts of modern carbohydrate chemistry. It covers aspects of stereochemistry as well as protecting group strategies and modern glycosylation methods. Additionally, examples of biological importance and actions of carbohydrates will be presented.
Assessment and permitted materials
Prüfung nach Ende der VO (4 Termine, die über moodle bekannt gegeben werden)
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.
Minimum requirements and assessment criteria
Schriftliche Prüfung
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1
Examination topics
Prüfungsstoff sind die Inhalte der Vorlesung; siehe moodle Seite.
Reading list
Lernbehelfe werden über die Moodle Seite zur Verfügung gestellt.
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley
Association in the course directory
OC-3, BC-4, CHE II-4, UF MA CH 02f, Doktorat, CH-SYN-07, BC-CHE II-4, Synthese
Last modified: Tu 12.03.2024 12:06