Universität Wien

270093 VO Biochemical Principles of Human Nutrition (2011S)

2.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 27 - Chemie

Vorbesprechung im Rahmen der Wahlfachvorbesprechung: Mi 02.03.2011, 8:30 bis 10:00, HS III.
Beginn: 07.03.2011, 13:00 bis 15:00, Hörsaal IV.
Schriftliche Prüfung am: 27.06.2011, Hörsaal IV.

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Monday 07.03. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 21.03. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 28.03. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 11.04. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 02.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 09.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 16.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 23.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 30.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 06.06. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 20.06. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 27.06. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42

Information

Aims, contents and method of the course

Lectures in nutritional biochemistry with a substantial background in chemistry and biochemistry. Emphasis on biochemical and physiological fundamentals of nutrition. Discussion of protein, fats, carbohydrate and energy and their roles and interrelationships in nutrition and metabolism.

Assessment and permitted materials

written exam

Minimum requirements and assessment criteria

Knowledge of fundamental biochemical reactions of carbohydrates, fats and proteins for energy production

Examination topics

Reading list


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LC-2, LCH II-2.

Last modified: Mo 07.09.2020 15:41