270093 VO Biochemical Principles of Human Nutrition (2011S)
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Vorbesprechung im Rahmen der Wahlfachvorbesprechung: Mi 02.03.2011, 8:30 bis 10:00, HS III.
Beginn: 07.03.2011, 13:00 bis 15:00, Hörsaal IV.
Schriftliche Prüfung am: 27.06.2011, Hörsaal IV.
Beginn: 07.03.2011, 13:00 bis 15:00, Hörsaal IV.
Schriftliche Prüfung am: 27.06.2011, Hörsaal IV.
Details
Language: German
Examination dates
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Monday 07.03. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 21.03. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 28.03. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 11.04. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 02.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 09.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 16.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 23.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 30.05. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 06.06. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 20.06. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Monday 27.06. 13:00 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
Information
Aims, contents and method of the course
Lectures in nutritional biochemistry with a substantial background in chemistry and biochemistry. Emphasis on biochemical and physiological fundamentals of nutrition. Discussion of protein, fats, carbohydrate and energy and their roles and interrelationships in nutrition and metabolism.
Assessment and permitted materials
written exam
Minimum requirements and assessment criteria
Knowledge of fundamental biochemical reactions of carbohydrates, fats and proteins for energy production
Examination topics
Reading list
Association in the course directory
LC-2, LCH II-2.
Last modified: Mo 07.09.2020 15:41