Universität Wien

270093 VO Biochemical Principles of Human Nutrition (2012S)

2.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 27 - Chemie

Vorbesprechung Fr 02.03.2012, 9:30 bis 11:00
Jeweils Montag, 13:00 bis 15:00
Kleiner Hörsaaal IV der Fakultät für Chemie
Währinger Straße 42
Beginn: 05. März 2012
Prüfung: 25.06.2012.

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Monday 05.03. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 19.03. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 26.03. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 16.04. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 23.04. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 30.04. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 07.05. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 14.05. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 21.05. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 04.06. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 11.06. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 18.06. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
  • Monday 25.06. 13:15 - 15:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42

Information

Aims, contents and method of the course

Lectures in nutritional biochemistry with a substantial background in chemistry and biochemistry. Emphasis on biochemical and physiological fundamentals of nutrition. Discussion of protein, fats, carbohydrate and energy and their roles and interrelationships in nutrition and metabolism.

Assessment and permitted materials

written exam

Minimum requirements and assessment criteria

Knowledge of fundamental biochemical reactions of carbohydrates, fats and proteins for energy production

Examination topics

Reading list


Association in the course directory

LC-2, LCH II-2.

Last modified: Mo 07.09.2020 15:41