Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
270099 VO Food Analytics I (2025S)
Labels
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Details
Information
Aims, contents and method of the course
Part of Prof. Cichna-Markl: Analysis of carbohydrates, proteins and lipids; determination of traces of contaminants (mycotoxins) in food matrices (sampling, sample preparation, chromatographic methods); validation of analytical methodsPart of Dr. Jessica Walker: Aroma compound analysis (sample preparation, extraction methods, gas chromatography, qualitative and quantitative analyses, detectors, GC-MS, olfactometry, principal component analysis); Analytics of secondary plant compounds (extraction methods, fingerprint analyses, activity guided analyses, LC-MS/MS, biochemical methods)ATTENTION - change in the exam format due to the current situation: the lecture is hold digitally
Assessment and permitted materials
Written Exam
Minimum requirements and assessment criteria
Minimum requirement to pass the exam:
50% of the max. credit points of each part (two parts of 12 credit points each; thus 6 points per part)Beurteilungsmaßstab
Es können 24 Punkte für die Prüfung erreicht werden.
Der Beurteilungsmaßstab verläuft nach folgendem Punkteschema:
• 1 (sehr gut): 24 - 21 Punkte
• 2 (gut): 20,9-18 Punkte
• 3 (befriedigend): 17,9-15 Punkte
• 4 (genügend): 14,9-12 Punkte
• 5 (nicht genügend): 11,9-0 Punkte
50% of the max. credit points of each part (two parts of 12 credit points each; thus 6 points per part)Beurteilungsmaßstab
Es können 24 Punkte für die Prüfung erreicht werden.
Der Beurteilungsmaßstab verläuft nach folgendem Punkteschema:
• 1 (sehr gut): 24 - 21 Punkte
• 2 (gut): 20,9-18 Punkte
• 3 (befriedigend): 17,9-15 Punkte
• 4 (genügend): 14,9-12 Punkte
• 5 (nicht genügend): 11,9-0 Punkte
Examination topics
Lecture; PowerPoint Slides
Reading list
Matissek: Lebensmittelanalytik, 2014, Springer Spektrum Verlag
Werner: Lehrbuch der quantitativen Analyse, 2014, Springer Spektrum Verlag
Skoog, Holler, Crouch: Instrumentelle Analytik
Werner: Lehrbuch der quantitativen Analyse, 2014, Springer Spektrum Verlag
Skoog, Holler, Crouch: Instrumentelle Analytik
Association in the course directory
LMC B4, UF MA CH 02d, CH-SAS-03
Last modified: Tu 28.01.2025 10:46