290020 SE Master Seminar in Human Geography: Geography of Food (2017S)
(auch für Lehramtsstudierende)
Continuous assessment of course work
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Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Fr 10.02.2017 07:00 to We 22.02.2017 07:00
- Deregistration possible until Fr 09.06.2017 22:00
Details
max. 20 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
A compulsory field trip will take place from 18th to 19th of May (2 full days in the Almenland Region). The field trip is an integral part of the course.
The participation on the 6th May is compulsory as well.
- Monday 06.03. 12:00 - 15:00 Seminarraum Geographie NIG 5.OG C0528
- Monday 27.03. 12:00 - 15:00 Seminarraum Geographie NIG 5.OG C0528
- Monday 24.04. 12:00 - 15:00 Seminarraum Geographie NIG 5.OG C0528
- Monday 08.05. 12:00 - 15:00 Seminarraum Geographie NIG 5.OG C0528
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Presentation and paper
Minimum requirements and assessment criteria
Wird in LV bekannt gegeben
Examination topics
Wird in LV bekannt gegeben
Reading list
P. Atkins and I. Bowler 2001: Food in Society. Economy, Culture, Geography. London
V. Amilien and G. Vitterso (Eds.) 2005: Local Foods (=Anthropology of Food, 4)
V. Amilien et al. 2012: Nordic Food Culture (=Anthropology of Food, N. 57)
U. Ermann 2005: Regionalprodukte (=Sozialgeographische Bibliothek, Bd. 3)
M. Montanari, 2006: Food is culture. New York
D. Shanahan 2002: The Geography of Food. In: Journal for the Study of Food and Society, Vol. 6, No. 1, S. 709
P. Teherani-Krönner und B. Hamburger (Hrsg.) 2014: Mahlzeitenpolitik. München
V. Amilien and G. Vitterso (Eds.) 2005: Local Foods (=Anthropology of Food, 4)
V. Amilien et al. 2012: Nordic Food Culture (=Anthropology of Food, N. 57)
U. Ermann 2005: Regionalprodukte (=Sozialgeographische Bibliothek, Bd. 3)
M. Montanari, 2006: Food is culture. New York
D. Shanahan 2002: The Geography of Food. In: Journal for the Study of Food and Society, Vol. 6, No. 1, S. 709
P. Teherani-Krönner und B. Hamburger (Hrsg.) 2014: Mahlzeitenpolitik. München
Association in the course directory
(MG-S3-SE) (L2-b4, L2-b-zSE) (MA UF GW 02)
Last modified: Mo 07.09.2020 15:42
b) Nahrungsmittel-Regime (Ernährungssysteme): Agrarpolitik und Entwicklungen in d. Nahrungsmittelindustrie sowie alternative Entwicklungen
c) Identitäten: „Place Making“ evoziert durch Lebensmittel(produktion), Werbung und Konsum
d) Metamorphose von Natur und Essen sowie Einflüsse der Nahrungsmittelproduktion auf die Umwelt (z.B. Klimawandel)
Methoden: Textanalyse, Literaturrecherche, Beobachtung, Expertendiskussion, Gruppendiskussion