Universität Wien

320013 VO Flavour Chemistry (2009W)

(Vorlesung für Dissertanten, Diplomanden, Hörer der Studienrichtung Chemie sowie Teil I der Vorlesung, "Zusatz- und Fremdstoffe in Lebensmitteln" für Hörer der Studienrichtung Ernährungswissenschaften)

0.50 ECTS (1.00 SWS), SPL 32 - Pharmazie

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Thursday 08.10. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 15.10. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 22.10. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 29.10. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 05.11. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 12.11. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 19.11. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 26.11. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 03.12. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 10.12. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 17.12. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 07.01. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 14.01. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 21.01. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday 28.01. 13:30 - 14:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

This lecture imparts knowledge on the chemistry of aroma compounds, their exact definition, aroma analysis, authenticity problems, classification of flavour compounds, e.g. roasted flavours, Maillard reaction, flavour of coffee, flavour of wine, etc, off-flavours, flavour modifiers and enhancers, production of aroma compounds, aroma-additives to food and drug preparations, basics of the sense of smell and taste.

Assessment and permitted materials

Minimum requirements and assessment criteria

Kenntnis der sensorischen Bedeutung der Aromen, Anwendung des richtigen Begriffes, Kenntnis der Entstehung- und Bildung von
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.

Examination topics

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A400

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27