320013 VO Flavour Chemistry (2009W)
(Vorlesung für Dissertanten, Diplomanden, Hörer der Studienrichtung Chemie sowie Teil I der Vorlesung, "Zusatz- und Fremdstoffe in Lebensmitteln" für Hörer der Studienrichtung Ernährungswissenschaften)
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Details
Language: German
Examination dates
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Thursday
08.10.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
15.10.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
22.10.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
29.10.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
05.11.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
12.11.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
19.11.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
26.11.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
03.12.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
10.12.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
17.12.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
07.01.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
14.01.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
21.01.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Thursday
28.01.
13:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Information
Aims, contents and method of the course
This lecture imparts knowledge on the chemistry of aroma compounds, their exact definition, aroma analysis, authenticity problems, classification of flavour compounds, e.g. roasted flavours, Maillard reaction, flavour of coffee, flavour of wine, etc, off-flavours, flavour modifiers and enhancers, production of aroma compounds, aroma-additives to food and drug preparations, basics of the sense of smell and taste.
Assessment and permitted materials
Minimum requirements and assessment criteria
Kenntnis der sensorischen Bedeutung der Aromen, Anwendung des richtigen Begriffes, Kenntnis der Entstehung- und Bildung von
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.
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A400
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27