330001 UE Chemical exercises for nutritional scientists (5ECTS/ 4SWS) (2019S)
Continuous assessment of course work
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Anmeldung unbedingt über uspace-online UND über https://bio-ew-chem.univie.ac.at/ue-ew/Termine und alle weiteren Informationen unter: https://bio-ew-chem.univie.ac.at/ue-ew/Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 11.02.2019 08:00 to Mo 25.02.2019 17:00
- Deregistration possible until Mo 25.02.2019 17:00
Details
max. 120 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Beachten Sie die Homepage der Lehrveranstaltung und melden Sie sich bitte auch über diese Homepage zu den chemischen Übungen an.
https://bio-ew-chem.univie.ac.at/ue-ew/Verpflichtende Vorbesprechung und erstes Seminar: 1.3.2019 12:15-ca.14:15 im Auer-von-Welsbach Hörsaal der chemischen Institute.Beginn der praktischen Arbeit: 4.3.2019
Es werden von jeder Studierenden insgesamt 12. Kurshalbtage absolviert (das ganze Semester lang immer an demselben Wochentag). Sie können bei der Anmeldung über die Lehrveranstaltungshomepage einen von Ihnen bevorzugten Wochentag angeben.
Information
Aims, contents and method of the course
Alternately tutorials to the theoretical background and/or the experimental procedures, followed by experiments singly, or in pairs, or in groups. Introduction to the lab bench equipment. Ion reactions, acidimetry, buffer systems, oxidimetry, gas volumetry, ion selective electrodes. Organic analysis: identification of substances and spectroscopic methods. Organic synthesis, separation methods in organic chemistry. Natural products: carbohydrates, amino acids and peptides, vitamins, leaf dyes, fats, flavourings.
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examinations according to score system
Minimum requirements and assessment criteria
Examination topics
Preparatory seminars and practical work
Reading list
Skripten auf der moodle Lehrplattform
Association in the course directory
Last modified: Th 28.03.2019 13:08