330001 UE Chemical exercises for nutritional scientists (5ECTS/ 4SWS) (2022S)
für Ernährungswissenschaften
Continuous assessment of course work
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MIXED
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 14.02.2022 08:00 to We 23.02.2022 23:59
- Deregistration possible until Tu 01.03.2022 10:00
Details
max. 80 participants
Language: German
Lecturers
- Christian Dank
- Tamara Dinhof
- Alexander Egger
- Fanny Kozak
- Lukas Scheibelberger
- Toda Stankovic
- Davide Zanetti
Classes (iCal) - next class is marked with N
Achtung: es gibt bestimmt ausreichend viele Plätze. Es ist nicht nötig, dass viele Punkte gesetzt werden.
Vorbesprechung 4.3.2022 15:00 UhrGruppeneinteilung via Moodle, die Einteilung wird finalisiert am 7.3.2022
Praktische Arbeit:
Gruppe 1: 14.3., 16.3., 17.3.;
Gruppe 2: 18.3., 21.3., 23.3.;
Gruppe 3: 24.3., 25.3., 28.3;
Gruppe 4: 30.3., 31.3., 1.4.;
Gruppe 5: 4.4., 6.4., 7.4.;
Gruppe 6: 25.4., 26.4., 27.4.;
Gruppe 7: 28.4., 29.4., 2.5.;
Gruppe 8: 3.5., 4.5., 5.5.;
Gruppe 9: 6.5., 9.5., 10.5.;
Gruppe 10: 11.5., 12.5., 13.5.;
Gruppe 11: 16.5., 17.5., 18.5.;
Gruppe 12: 19.5., 20.5., 23.5.;
Zwischenprüfung: 8.4. 08:00 via Moodle
Abschlussprüfung: 25.5. 17:00 via Moodle
- Friday 08.04. 13:00 - 14:00 Digital
Information
Aims, contents and method of the course
Alternately tutorials to the theoretical background and/or the experimental procedures, followed by experiments singly, or in pairs, or in groups. Introduction to the lab bench equipment. Ion reactions, acidimetry, buffer systems, oxidimetry, gas volumetry, ion selective electrodes. Organic analysis: identification of substances and spectroscopic methods. Organic synthesis, separation methods in organic chemistry. Natural products: carbohydrates, amino acids and peptides, vitamins, leaf dyes, fats, flavourings.
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examinations according to score system
Minimum requirements and assessment criteria
Punkte Bewertung
< 18,75 nicht genügend
19 – 23,5 genügend
23,75 – 28,25 befriedigend
28,5 – 33 gut
33,25 – 38 sehr gut
< 18,75 nicht genügend
19 – 23,5 genügend
23,75 – 28,25 befriedigend
28,5 – 33 gut
33,25 – 38 sehr gut
Examination topics
Preparatory seminars and practical work
Reading list
Skripten auf der moodle Lehrplattform
Association in the course directory
Last modified: Th 11.05.2023 11:28