330001 UE Chemical exercises for nutritional scientists (5ECTS/ 4SWS) (2022W)
für Ernährungswissenschaften
Continuous assessment of course work
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Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from We 14.09.2022 09:00 to We 28.09.2022 12:00
- Deregistration possible until We 28.09.2022 12:00
Details
max. 80 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Vorbesprechung: 03.10.2022 17:00 - 18:00 Carl Auer von Welsbach Hörsaal / Großer Hörsaal 1 / HS1 (auch im Stream)
Labortage: Geblockt auf 5 Nachmittage immer Montag bis Freitag im Zeitraum von 10.10.2022 bis 16.12.2022 Saal 2
Zur Wahl stehen:
Woche 1: 10.-14. Oktober
Woche 2: 17.-21. Oktober
Woche 3 (24.-28. Oktober) Ausnahme! Hier findet am Dienstag (25. Oktober) zusätzlich ein Kurs am Vormittag statt, am Staatsfeiertag (26. Oktober) findet hingegen kein Praktikum statt
Woche 4: 7.-11. November
Woche 5 14.-18. November
Woche 6: 21. - 25. November
Woche 7: 28. November - 2. Dezember
Woche 8: 12. - 16. Dezember
Abschlussprüfung: 13.01.2023 17:00 - 19:00 Carl Auer von Welsbach Hörsaal / Großer Hörsaal 1 / HS1
Information
Aims, contents and method of the course
Alternately tutorials to the theoretical background and/or the experimental procedures, followed by experiments singly, or in pairs, or in groups. Introduction to the lab bench equipment. Ion reactions, acidimetry, buffer systems, oxidimetry, gas volumetry, ion selective electrodes. Organic analysis: identification of substances and spectroscopic methods. Organic synthesis, separation methods in organic chemistry. Natural products: carbohydrates, amino acids and peptides, vitamins, leaf dyes, fats, flavourings.
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examinations according to score system
Minimum requirements and assessment criteria
Punkte Bewertung
< 15 nicht genügend
15 – 18,75 genügend
19 – 22,5 befriedigend
22,75 - 26,5 gut
26,75 - 30 sehr gut
< 15 nicht genügend
15 – 18,75 genügend
19 – 22,5 befriedigend
22,75 - 26,5 gut
26,75 - 30 sehr gut
Examination topics
Preparatory seminars and practical work
Reading list
Skripten auf der moodle Lehrplattform
Association in the course directory
Last modified: We 30.11.2022 08:49