Universität Wien

330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2013W)

Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009

LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE

Mo 07.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 09.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mo 14.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 16.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mo 21.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 23.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mo 28.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 30.10.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mo 04.11.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 06.11.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mo 11.11.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 13.11.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mo 18.11.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Mi 20.11.2013, 08:30-10:00 Uhr - Ort: HS 7+8 (UZA 2)

Details


Information

Aims, contents and method of the course

- basics of nutritional sciences, world nutrition
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention

Assessment and permitted materials

written examination: multiple choice and open questions

Minimum requirements and assessment criteria

introduction into different fields of nutritional sciences

Examination topics

lecture with e-learning parts

Reading list

- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012

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Last modified: Sa 02.04.2022 00:27