Universität Wien FIND

Return to Vienna for the summer semester of 2022. We are planning to hold courses mainly on site to enable the personal exchange between you, your teachers and fellow students. We have labelled digital and mixed courses in u:find accordingly.

Due to COVID-19, there might be changes at short notice (e.g. individual classes in a digital format). Obtain information about the current status on u:find and check your e-mails regularly.

Please read the information on https://studieren.univie.ac.at/en/info.

330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2014W)

Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009

Details

max. 500 participants
Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes

LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE:

Hörsaal 7 und 8 sind im UZA II, Althanstrasse 14, 1090 Wien

MO 6.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 8.10.2014 8:30 bis 10:00 Uhr HS 7 und HS 8

FR 10.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 13.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 15.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

FR 17.10.2014 11 bis 13 Uhr HS 7 und HS 8

MO 20.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 22.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

FR 24.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 27.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 29.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

FR 31.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 3.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 5.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 17.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 19.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 24.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8


Information

Aims, contents and method of the course

- basics of nutritional sciences, world nutrition
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention

Assessment and permitted materials

written examination: multiple choice and open questions

Minimum requirements and assessment criteria

introduction into different fields of nutritional sciences

Examination topics

lecture with e-learning parts

Reading list

- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27