330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2014W)
Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009
Labels
Details
max. 500 participants
Language: German
Examination dates
-
Wednesday
17.12.2014
07:00 - 10:00
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Wednesday
14.01.2015
08:00 - 10:00
UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Wednesday
04.02.2015
10:30 - 14:30
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Lecturers
Classes
LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE:
Hörsaal 7 und 8 sind im UZA II, Althanstrasse 14, 1090 WienMO 6.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MI 8.10.2014 8:30 bis 10:00 Uhr HS 7 und HS 8FR 10.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MO 13.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MI 15.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8FR 17.10.2014 11 bis 13 Uhr HS 7 und HS 8MO 20.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MI 22.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8FR 24.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MO 27.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MI 29.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8FR 31.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MO 3.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MI 5.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MO 17.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MI 19.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8MO 24.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
written examination: multiple choice and open questions
Minimum requirements and assessment criteria
introduction into different fields of nutritional sciences
Examination topics
lecture with e-learning parts
Reading list
- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention