Universität Wien

330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2014W)

Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009

Details

max. 500 participants
Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes

LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE:

Hörsaal 7 und 8 sind im UZA II, Althanstrasse 14, 1090 Wien

MO 6.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 8.10.2014 8:30 bis 10:00 Uhr HS 7 und HS 8

FR 10.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 13.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 15.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

FR 17.10.2014 11 bis 13 Uhr HS 7 und HS 8

MO 20.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 22.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

FR 24.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 27.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 29.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

FR 31.10.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 3.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 5.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 17.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MI 19.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8

MO 24.11.2014 8:30 bis 10:30 Uhr HS 7 und HS 8


Information

Aims, contents and method of the course

- basics of nutritional sciences, world nutrition
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention

Assessment and permitted materials

written examination: multiple choice and open questions

Minimum requirements and assessment criteria

introduction into different fields of nutritional sciences

Examination topics

lecture with e-learning parts

Reading list

- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27