330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2015S)
Version für Studienbeginner des Sommersemesters Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009
Labels
Details
max. 180 participants
Language: German
Examination dates
-
Monday
20.04.2015
08:00 - 09:30
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Monday
01.06.2015
08:00 - 11:15
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Friday
03.07.2015
09:00 - 12:00
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Wednesday
30.09.2015
09:45 - 11:15
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Lecturers
Classes
LEHRVERANSTALTUNGEN:
Mi 4.3. 2015 13:15 - 18:15 HS7, UZAIIMi 18.3. 2015 13:15 - 18:15 HS7, UZAII
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
written examination: multiple choice and open questions
Minimum requirements and assessment criteria
introduction into different fields of nutritional sciences
Examination topics
lecture with e-learning parts
Reading list
- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. praktische Loseblattsammlung; Spiralbindung, Umschau Auflage, 2, verb. Auf. 2015
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. praktische Loseblattsammlung; Spiralbindung, Umschau Auflage, 2, verb. Auf. 2015
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention