330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2015W)
Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009
Labels
pass mark being 60%
Details
max. 450 participants
Language: German
Examination dates
-
Friday
11.12.2015
13:15 - 18:15
UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Friday
15.01.2016
13:15 - 18:15
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Monday
01.02.2016
13:15 - 16:30
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Lecturers
Classes
timetable:
Wed 07.10.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 09.10.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIWed 14.10.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 16.10.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIWed 28.10.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 30.10.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIWed 04.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 06.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIWed 11.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 13.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIWed 18.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 20.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIWed 25.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIFri 27.11.2015 13:15 - 15:45 Uhr HS 7+8 UZA IIExamination dates see:http://www.univie.ac.at/strvew/kalender/cal.php
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
written examination: multiple choice questions
grades:
60% ... sufficient
70% ... satisfying
80% ... good
90% ... excellent
grades:
60% ... sufficient
70% ... satisfying
80% ... good
90% ... excellent
Minimum requirements and assessment criteria
Students know basics of nutritional sciences, anthropometric assessment, evaluation of food and nutrient intake. They can critically evaluate the nutritional status.
Students are able to assess diffrent kibds of diets and know associations between nutrition and health. They understand nutritional sciences as a discipline of natural sciences to safeguard human health as well as food quality and safety.
Students are able to assess diffrent kibds of diets and know associations between nutrition and health. They understand nutritional sciences as a discipline of natural sciences to safeguard human health as well as food quality and safety.
Examination topics
lecture with e-learning support
Reading list
- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 3. Auflage, UTB 2015
- Deutsche Gesellschaft für Ernährung, Österreichische Gesellschaft für Ernährung, Schweizerische Gesellschaft für Ernährungsforschung, Schweizerische Vereinigung für Ernährung (Hrsg.): Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Bonn, 2. Auflage, 1. Ausgabe (2015)
- Deutsche Gesellschaft für Ernährung, Österreichische Gesellschaft für Ernährung, Schweizerische Gesellschaft für Ernährungsforschung, Schweizerische Vereinigung für Ernährung (Hrsg.): Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Bonn, 2. Auflage, 1. Ausgabe (2015)
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
- Assessment of the nutritional status by nutrtional nutritional surveys, anthropometric measurements and investigation of biochemical paramters
- Energy and water balance
- Mechanisms of hunger and repletion
- Digestion and absorption of macro- and micro-nutrients, physiological importance
- Health promotion and disease prevention
- Different nutritional concepts
- Nutritional hazards