330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2016S)
Version für Studienbeginner des Sommersemesters Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009
Labels
Details
max. 180 participants
Language: German
Examination dates
-
Wednesday
13.04.2016
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Wednesday
11.05.2016
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Wednesday
29.06.2016
13:15 - 14:45
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG - Monday 19.09.2016 11:30 - 14:45 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Lecturers
Classes
Mo 07.03.2016, 13:15 - 18:00 Uhr, HS 7, UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
written examination: multiple choice
Minimum requirements and assessment criteria
pass mark being 60%
Examination topics
lecture with e-learning parts
Reading list
- I. Elmadfa: Ernährungslehre. utb GmbH; Auflage: 3; 2015
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr: 2. Auflage als praktische Loseblattsammlung. Neuer Umschau Buchverlag GmbH; Auflage: 2; 2015
- I. Elmadfa und C. Leitzmann: Ernährung des Menschen. utb GmbH; Auflage: 5; 2015
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr: 2. Auflage als praktische Loseblattsammlung. Neuer Umschau Buchverlag GmbH; Auflage: 2; 2015
- I. Elmadfa und C. Leitzmann: Ernährung des Menschen. utb GmbH; Auflage: 5; 2015
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
- basics of nutritional sciences, world nutrition
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention