Universität Wien FIND

Return to Vienna for the summer semester of 2022. We are planning to hold courses mainly on site to enable the personal exchange between you, your teachers and fellow students. We have labelled digital and mixed courses in u:find accordingly.

Due to COVID-19, there might be changes at short notice (e.g. individual classes in a digital format). Obtain information about the current status on u:find and check your e-mails regularly.

Please read the information on https://studieren.univie.ac.at/en/info.

330011 UE Practise in food preparation (2021W)

Continuous assessment of course work
MIXED

Für Studierende des Lehramtstudiums UF HÖK/HE.

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 40 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung für alle: 02.12.2021 14:00 - 16:00 Digital

Kurs 1: 13.01. - 15.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 + Versuchsküche, UZA II

Kurs 2: 20.01. - 22.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 + Versuchsküche, UZA II

Thursday 02.12. 14:00 - 16:00 Digital (Kickoff Class)
Thursday 13.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 14.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Saturday 15.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Thursday 20.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 21.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Saturday 22.01. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

In einem Übungsteil werden die Grundlagen der allgemeinen Kochtechnologie vermittelt und praktisch von Studentinnen und Studenten angewandt. Hierzu zählen Schneidetechniken, allgemeiner Umgang mit Lebensmitteln und deren Verarbeitungsschritte zu verzehrfertigen Speisen.
Die theoretischen Hintergründe werden didaktisch mit einem naturwissenschaftlichen Hintergrund erläutert.

Assessment and permitted materials

Participation in the practical part, the assessment of the food prepared.

Minimum requirements and assessment criteria

Learn about basics of cooking and cooking methods and using technology in instruction.

Examination topics

Theorie und praktische Gruppenarbeit

Reading list

Duch Karl (1997). Hand-Lexikon der Kochkunst. Trauner Verlag

Grüner Hermann, Metz Reinhold, Hummerl Michael (2009). Der junge Koch / Die junge Köchin. Fachbuchverlag Pfanneberg GmbH&Co. KG, 42781 Haan-Gruiten

Plachutta Edwald, Wagner Christoph (1993). Die gute Küche - das österreichische Jahrhundert-Kochbuch.


Association in the course directory

LA-HE 221

Last modified: Fr 01.04.2022 09:09