Universität Wien

330014 VO+SE Theories of Health Education and Health Promotion (2017W)

for Master Study Programme Nutritional Sciences

Continuous assessment of course work

Lehrveranstaltung für Masterstudierende.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 20 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Wednesday 11.10. 15:45 - 19:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 24.10. 16:30 - 19:45 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 15.11. 16:00 - 20:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 22.11. 15:45 - 19:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 29.11. 15:45 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 06.12. 15:45 - 19:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 13.12. 15:45 - 18:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Aim: Practice oriented overview of common theories of health education and health promotion

Content: Theories of health education and health promotion

Method: Presentation, discussion, groupwork, exercises

Assessment and permitted materials

Presentation (language: German or English, permitted resources: power point presentation and help text) and written multiple choice test (language: German, permitted resources: none)

Minimum requirements and assessment criteria

Evaluation: 50 % from the presentation (5 points for the content of the presentation, 3 points for the quality of the presentation, 2 points for the participation during the lessions, max. 10 points) and 50 % from the multiple choice test (max. 10 points). In total max. 20 points
Grading key: grade 1: 90-100 %; grade 2: 80-89 %, grade 3: 66-79 %, grade 4: 50-65 %, grade 5: 0-49 %

Examination topics

Test material will be announced at the beginning of the lecture

Reading list

Handouts (=Test material for the multiple choice test).
Literature for the presentation will be announced at the beginning of the lecture.

Leitbegriffe der Gesundheitsförderung: BZgA (2010 bzw. 2015) - www.bzga.de > Leitbegriffe

Jennie Naidoo & Jane Wills: Lehrbuch der Gesundheitsförderung. Herausgeber BZgA (2010)
Peter Paulus (Hrsg): Bildungsförderung durch Gesundheit. Juventa (2010)

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27