Universität Wien

330014 VO+SE Theories of Health Education and Health Promotion (2018W)

for Master Study Programme Nutritional Sciences

Continuous assessment of course work

Lehrveranstaltung für Masterstudierende.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 20 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 17.10. 15:45 - 19:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 24.10. 15:45 - 19:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 14.11. 16:00 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 21.11. 15:45 - 19:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 28.11. 15:45 - 18:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 05.12. 15:45 - 19:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 12.12. 15:45 - 18:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Aim: Practice oriented overview of common theories of health education and health promotion

Content: Theories of health education and health promotion

Method: Presentation, discussion, groupwork, exercises

Assessment and permitted materials

Presentation (language: German or English, permitted resources: power point presentation and help text) and written single choice test (language: German, permitted resources: none)

Minimum requirements and assessment criteria

Evaluation: 50 % from the presentation (5 points for the content of the presentation, 3 points for the quality of the presentation, 2 points for the participation during the lessions, max. 10 points) and 50 % from the single choice test (max. 10 points). In total max. 20 points
Grading key: grade 1: 90-100 %; grade 2: 80-89 %, grade 3: 66-79 %, grade 4: 50-65 %, grade 5: 0-49 %

Examination topics

Lecture handout (= basis for single choice test)
Literature for presentation will be announced in the lecture.

Leitbegriffe der Gesundheitsförderung: BZgA (2010 bzw. 2015) - www.bzga.de > Leitbegriffe

Jennie Naidoo & Jane Wills: Lehrbuch der Gesundheitsförderung. Herausgeber BZgA (2010)
Peter Paulus (Hrsg): Bildungsförderung durch Gesundheit. Juventa (2010)

Reading list

Lecture handout (= basis for single choice test)
Literature for presentation will be announced in the lecture.

Leitbegriffe der Gesundheitsförderung: BZgA (2010 bzw. 2015) - www.bzga.de > Leitbegriffe

Jennie Naidoo & Jane Wills: Lehrbuch der Gesundheitsförderung. Herausgeber BZgA (2010)
Peter Paulus (Hrsg): Bildungsförderung durch Gesundheit. Juventa (2010)

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27