330017 SE International Nutrition Policy (2017W)
Theory and Implementation
Continuous assessment of course work
Labels
Course for Master- and PHD Students
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 18.09.2017 08:00 to We 27.09.2017 12:00
- Deregistration possible until Fr 10.11.2017 12:00
Details
max. 25 participants
Language: English
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Monday 13.11. 09:00 - 14:00 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Tuesday 14.11. 09:00 - 14:00 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Wednesday 15.11. 09:00 - 14:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 16.11. 09:00 - 14:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 17.11. 09:00 - 14:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
To acquaint students with the current world nutrition and health concerns and to familiarize them with the basics, methods, as well as monitoring and evaluation of employed strategies and intervention programs and how to develop an action plan.Introduction to the background of global nutrition policy (justification, concept) and examples for its implementation at regional and national level. Reference will be made to the strategies and problem-oriented interventions of agencies of the UN system (WHO, FAO, UNICEF, WFP, and World Bank).
Assessment and permitted materials
Active participation, quality of the prepared and presented tasks (30 points of 100), discussion and group work including discussion (30 points of 100), and concluding oral exam of 20 minutes (40 points of 100).
Minimum requirements and assessment criteria
Passing criterion = 60 points
(60-65 pts.: 4; 66-75 pts.: 3; 76-85: 2; >85 pts.: 1)
(60-65 pts.: 4; 66-75 pts.: 3; 76-85: 2; >85 pts.: 1)
Examination topics
Introductory lectures by the course leader on the course program topics followed by defined assigned tasks to be prepared, presented and discussed by the students.
Reading list
Used sources of information and a large selection of data presented in the introductory lectures will be provided by the course leader.
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27