330027 VO+SE Modern Biotechnology in Food Production (2017W)
Continuous assessment of course work
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LV für Masterstudium: Voraussetzung Zulassung zum MasterstudiumIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 18.09.2017 08:00 to We 27.09.2017 12:00
- Deregistration possible until Tu 31.10.2017 12:00
Details
max. 30 participants
Language: English
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Die Lehrveranstaltung findet im Zeitraum von 20.11. bis 2.12.2017 statt, wobei diese je nach Teilnehmerzahl ggf. in 2 Gruppen abgehalten wird. Welche der angegebenen Termine zu welcher Gruppe zugeordnet werden, kann vom Lehrenden erst nach Ablauf der Anmeldefrist und Feststehen der endgültigen Teilnehmerzahl festgelegt werden.
- Monday 20.11. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Tuesday 21.11. 08:30 - 16:35 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Wednesday 22.11. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Thursday 23.11. 08:30 - 16:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 24.11. 08:30 - 16:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Saturday 25.11. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Monday 27.11. 08:30 - 11:20 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Monday 27.11. 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Monday 27.11. 13:00 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Tuesday 28.11. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Wednesday 29.11. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Thursday 30.11. 08:30 - 16:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 01.12. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Saturday 02.12. 08:30 - 16:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Problem questions (10%)
Scenario (20%)
Review relevant publication for the subject (10%)
Written/Oral Exam (60%)
Scenario (20%)
Review relevant publication for the subject (10%)
Written/Oral Exam (60%)
Minimum requirements and assessment criteria
Passed by more than 50%
Examination topics
contet from the lectures and discussions
Reading list
see handouts; selected scientific papers
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
- to develop awarness and sensitivity for novelty in food production
- illustrate necessity for tangible and intangible knowledge and skills
- develop critical thinking on these topics
- engage skills for formulating and defending ideas and facts
- browden and deepen knowlege about food substrats, processes and products (e.g. GMO derived, NANO derived and forgotten foods derived)Topics:
- Introduction
- Food vocabulary
- Definition of modern biotechnology vs. traditional food production
- Traditional vs. modern agriculture (plant and animal substrates)
- Stages of biotechnology development
- Concepts of food processing modernisation
- Safety testing principles
- Safety case
- Public perception on novelties in food case GMO and Nano
- Message for tomorrowMethods:
lectures with problem solving questions
group works
exploratory exercise: foresight study on future food and nutrition
review of relevant publication for the subject