330030 SE Safety evaluation of novel foods (2009S)
Safety evaluation of novel foods
Continuous assessment of course work
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Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 16.02.2009 09:00 to We 25.02.2009 16:00
- Deregistration possible until Mo 30.03.2009 09:00
Details
max. 100 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Tuesday
03.03.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
10.03.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
17.03.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
24.03.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
31.03.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
21.04.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
28.04.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
05.05.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
12.05.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
19.05.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
26.05.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
09.06.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
16.06.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
23.06.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday
30.06.
15:00 - 16:30
UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Minimum requirements and assessment criteria
Examination topics
Reading list
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
In der Vorlesung sollen Grundlagen der Sicherheitsbeurteilung neuartiger Lebensmittel vorgestellt und mit Beispielen vertieft werden. Nach einer Darstellung der Methoden zur Produktion neuartiger Lebensmittel wird ein Überblick zu Entwicklung der Methoden der Züchtung gebracht und neuartige Methoden auf sicherheitsrelevante Auswirkungen diskutiert. Danach werden Konzepte der Sicherheitsbewertung, des Risikomanagements und der Risikokommunikation sowie deren Einbindung in internationale Regelungen dargestellt. Zuletzt werden kurz analytische Methoden mit Relevanz zur Überprüfung der Sicherheit besprochen und Möglichkeiten eines Monitorings diskutiert.