Universität Wien FIND

Return to Vienna for the summer semester of 2022. We are planning to hold courses mainly on site to enable the personal exchange between you, your teachers and fellow students. We have labelled digital and mixed courses in u:find accordingly.

Due to COVID-19, there might be changes at short notice (e.g. individual classes in a digital format). Obtain information about the current status on u:find and check your e-mails regularly.

Please read the information on https://studieren.univie.ac.at/en/info.

330030 SE Safety evaluation of novel foods (2009S)

Safety evaluation of novel foods

Continuous assessment of course work

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 100 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 03.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 10.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 17.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 24.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 31.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 21.04. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 28.04. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 05.05. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 12.05. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 19.05. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 26.05. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 09.06. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 16.06. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 23.06. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Tuesday 30.06. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Inhalt:
In der Vorlesung sollen Grundlagen der Sicherheitsbeurteilung neuartiger Lebensmittel vorgestellt und mit Beispielen vertieft werden. Nach einer Darstellung der Methoden zur Produktion neuartiger Lebensmittel wird ein Überblick zu Entwicklung der Methoden der Züchtung gebracht und neuartige Methoden auf sicherheitsrelevante Auswirkungen diskutiert. Danach werden Konzepte der Sicherheitsbewertung, des Risikomanagements und der Risikokommunikation sowie deren Einbindung in internationale Regelungen dargestellt. Zuletzt werden kurz analytische Methoden mit Relevanz zur Überprüfung der Sicherheit besprochen und Möglichkeiten eines Monitorings diskutiert.

Assessment and permitted materials

Minimum requirements and assessment criteria

Examination topics

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27