330031 UE Nutritional Practice I Including Nutrition Anthropometry (2010S)
Continuous assessment of course work
Labels
**************************************************************
Vorbesprechung und Kurseinteilung: Mi 14.April 2010, 13.00 - 15.00, HS 7
Theorie für alle Kurse: Fr 16. April 2010, 13.00 - 19.00, HS 7
Es besteht Anwesenheitspflicht!Kurs 1:
Mo 19. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 20. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 21. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 23. April 2010: 9.00-18.00 UhrKurs 2:
Mo 26. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 27. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 28. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 30. April 2010: 9.00-18.00 UhrKurs 3:
Mo 03. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 04. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 05. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 07. Mai 2010: 9.00-18.00 UhrKurs 4:
Mo 10. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 11. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 12. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 14. Mai 2010: 9.00-18.00 UhrAbschlusstermine:
Mittwoch, 05. Mai 2010, 13.00-15.00 Uhr, HS 7
Mittwoch, 19. Mai 2010, 13.00-15.00 Uhr, HS 7Die Kurseinteilung erfolgt in der Vorbesprechung am 14.04.10;
Diplomstudierende bitte Sammelzeugnis zur Vorbesprechung mitnehmen. (Voraussetzungen: Chem. Übungen, Ernährungslehre)
Vorbesprechung und Kurseinteilung: Mi 14.April 2010, 13.00 - 15.00, HS 7
Theorie für alle Kurse: Fr 16. April 2010, 13.00 - 19.00, HS 7
Es besteht Anwesenheitspflicht!Kurs 1:
Mo 19. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 20. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 21. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 23. April 2010: 9.00-18.00 UhrKurs 2:
Mo 26. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 27. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 28. April 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 30. April 2010: 9.00-18.00 UhrKurs 3:
Mo 03. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 04. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 05. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 07. Mai 2010: 9.00-18.00 UhrKurs 4:
Mo 10. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Di 11. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Mi 12. Mai 2010: 9.00-19.00 Uhr
Fr 14. Mai 2010: 9.00-18.00 UhrAbschlusstermine:
Mittwoch, 05. Mai 2010, 13.00-15.00 Uhr, HS 7
Mittwoch, 19. Mai 2010, 13.00-15.00 Uhr, HS 7Die Kurseinteilung erfolgt in der Vorbesprechung am 14.04.10;
Diplomstudierende bitte Sammelzeugnis zur Vorbesprechung mitnehmen. (Voraussetzungen: Chem. Übungen, Ernährungslehre)
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Su 14.02.2010 14:00 to Fr 09.04.2010 12:00
- Deregistration possible until Su 18.04.2010 12:00
Details
max. 120 participants
Language: German
Lecturers
- Karl-Heinz Wagner
- Sigrid Glösl
- Sonja Kanzler
- Petra Klein
- Martina Köberl
- Christine Mölzer
- Elisabeth Müllner
- Lukas Nics
- Petra Rust
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Wednesday 14.04. 13:00 - 15:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Friday 16.04. 13:00 - 19:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Monday 19.04. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Tuesday 20.04. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
-
Friday
23.04.
09:00 - 18:00
(Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II - Monday 26.04. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Tuesday 27.04. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
-
Friday
30.04.
09:00 - 18:00
(Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II - Monday 03.05. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Tuesday 04.05. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Wednesday 05.05. 13:00 - 15:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
-
Friday
07.05.
09:00 - 18:00
Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II - Monday 10.05. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Tuesday 11.05. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
-
Friday
14.05.
09:00 - 18:00
Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II - Wednesday 19.05. 13:00 - 15:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Wednesday 09.06. 13:00 - 15:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Information
Aims, contents and method of the course
The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition. To write a term paper is the first insight into scientific writing and literature search.
Assessment and permitted materials
Laboratory results (30 %), anthropometry (15 %), final exam (40%, multiple choice/ open questions/ chemical calculating) and term paper(15 %). At least 60% of all points must be achieved in order to pass the course
Minimum requirements and assessment criteria
Independent and accurate analysis of unknown samples; determination of body composition; to succed a literature search; to write a term paper
Examination topics
Wet-chemical quantitative analyses using photometry;
anthropometical measurements: bodt fat balance, caliper, BIA, BodPod.
literature search; write a term paper
anthropometical measurements: bodt fat balance, caliper, BIA, BodPod.
literature search; write a term paper
Reading list
siehe E-Learning Plattform
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27