Universität Wien

330031 UE Nutritional Practice I Including Nutrition Anthropometry (2011S)

Continuous assessment of course work

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG BIS 4.3.2011 UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

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Vorbesprechung und Kurseinteilung: 02.März 2011; 13:00-15:00 Uhr; HS 7
Diplomstudierende bitte Sammelzeugnis zur Vorbesprechung mitnehmen (Voraussetzungen: chemische Übungen, Ernährungslehre)
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen!

Parallelkurse:
KURS 1:
Freitag, 04.03.2011, 13:00-19:00 Uhr; HS7
Montag, 07.03.2011, 09:00-19:00 Uhr
Dienstag, 08.03.2011, 08:30-19:00 Uhr
Mittwoch, 09.03.2011, 09:00-19:00 Uhr
Freitag, 11.03.2011, 09:00-18:00 Uhr

KURS 2:
Freitag, 04.03.2011, 13:00-19:00, HS 7
Dienstag, 15.03.2011, 8:30-19:00 Uhr
Mittwoch, 16.03.2011, 09:00-19:00 Uhr
Donnerstag, 17.03.2011, 09:00-19:00 Uhr
Freitag, 18.03.2011, 09:00-18:00 Uhr

KURS 3:
Freitag, 04.03.2011, 13:00-19:00 Uhr; HS7
Montag, 21.03.2011, 09:00-19:00 Uhr
Dienstag, 22.03.2011, 08:30-19:00 Uhr
Mittwoch, 23.03.2011, 09:00-19:00 Uhr
Freitag, 25.03.2011, 09:00-18:00 Uhr

Abschlusstermine für alle Kurse:
Montag, 21.03.2011, 15:00-17:00 Uhr, HS 8
Mittwoch, 04.04.2011, 15:00-17:00 Uhr, HS 8

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 120 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 02.03. 13:00 - 15:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Friday 04.03. 13:00 - 19:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Monday 07.03. 12:00 - 13:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Tuesday 08.03. 08:30 - 09:45 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Friday 11.03. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 15.03. 08:30 - 09:45 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Wednesday 16.03. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Friday 18.03. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 21.03. 12:00 - 13:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Tuesday 22.03. 08:30 - 09:45 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Friday 25.03. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 28.03. 12:00 - 13:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Tuesday 29.03. 08:30 - 09:45 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Friday 01.04. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 04.04. 15:00 - 17:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition. To write a term paper is the first insight into scientific writing and literature search.

Assessment and permitted materials

Laboratory results (30 %), anthropometry (15 %), final exam (40%, multiple choice/ open questions/ chemical calculating) and term paper(15 %). At least 60% of all points must be achieved in order to pass the course

Minimum requirements and assessment criteria

Independent and accurate analysis of unknown samples; determination of body composition; to succed a literature search; to write a term paper

Examination topics

Wet-chemical quantitative analyses using photometry;
anthropometical measurements: bodt fat balance, caliper, BIA, BodPod.
literature search; write a term paper

Reading list

siehe E-Learning Plattform

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27