330031 UE Practice of Human Nutrition I (2015S)
Continuous assessment of course work
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Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb des Abmeldezeitraumes UNBEDINGT ERFORDERLICH,
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Es besteht Anwesenheitspflicht an ALLEN Kurstagen inklusive Theorie.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Es besteht Anwesenheitspflicht an ALLEN Kurstagen inklusive Theorie.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Su 15.02.2015 10:00 to We 25.02.2015 15:00
- Deregistration possible until Th 26.02.2015 12:00
Details
max. 140 participants
Language: German
Lecturers
- Karl-Heinz Wagner
- Sigrid Glösl
- Annemarie Grindel
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Christine Mölzer
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Anela Tosevska
- Chrysoula Vraka
Classes
Kursanmeldung über Moodle:
26.02.2015-04.03.2015; 12:00Uhr
Information
Aims, contents and method of the course
The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition. To write a term paper is the first insight into scientific writing and literature search.
Assessment and permitted materials
Die Gesamtbewertung setzt sich zusammen aus den Leistungen im Labor (30 %), des Anthropometrie-Teils (15 %), der Abschlussprüfung (40%, multiple choice/ offene Fragen/ chemisches Rechnen) und der Hausarbeit (15 %). Um die Übungen positiv abzuschließen muss eine Gesamtleistung von mindestens 60% erbracht werden.
Minimum requirements and assessment criteria
Independent and accurate analysis of unknown samples; determination of body composition; to succed a literature search; to write a term paper
Examination topics
Nasschemische Laboranalysen sowie quantitative Analysen mittels Photometrie. Anthropometrische Messungen zur Ermittlung der Körperzusammensetzung (Körperfettwaage, Kaliper, BIA, Bod Pod). Literatursuche und Erstellen einer Hausarbeit zu einem vorgegebenen Thema.
Reading list
siehe E-Learning Plattform
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44