Universität Wien FIND

330031 UE Practice of Human Nutrition I (2019W)

Continuous assessment of course work

Summary

Registration/Deregistration

Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 24 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Th 26.09.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung
Mo 07.10.2019 15:00-20:00 UZA2-HS8

Praktische Einheiten
Mo 14.10.2019 09:00-10:00 UZA2-2F560
Mo 14.10.2019 10:00-18:00 UZA2-2F254
Mo 21.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Mo 28.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Mo 04.11.2019 09:30-18:00 UZA2-2F546

Abschlussprüfung
Freitag 15.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8
oder
Montag 18.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5

Monday 07.10. 15:00 - 20:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG (Kickoff Class)
Monday 14.10. 09:00 - 10:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Monday 14.10. 10:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 21.10. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 04.11. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 15.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 18.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

• Laboratory incl. collaboration (35%),
• Anthropometric part (20%)
• Final examination (45%)
• Lernpfade (collaboration)

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

[0-60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
≥ 90 %: Sehr gut

Opportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.

Group 2

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 24 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Th 26.09.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung
Mo 07.10.2019 15:00-20:00 UZA2-HS8

Praktische Einheiten
Di 15.10.2019 09:00-10:00 UZA2-2F560
Di 15.10.2019 10:00-18:00 UZA2-2F254
Di 22.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Di 29.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Di 05.11.2019 09:30-18:00 UZA2-2F546

Abschlussprüfung
Freitag 15.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8
oder
Montag 18.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5

Monday 07.10. 15:00 - 20:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Tuesday 15.10. 09:00 - 10:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 15.10. 10:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Tuesday 29.10. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Tuesday 05.11. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 15.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 18.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

• Laboratory incl. collaboration (35%),
• Anthropometric part (20%)
• Final examination (45%)
• Lernpfade (collaboration)

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

[0-60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
? 90 %: Sehr gut

Opportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.

Group 3

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 24 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Th 26.09.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung
Mo 07.10.2019 15:00-20:00 UZA2-HS8

Praktische Einheiten
Mi 16.10.2019 09:00-10:00 UZA2-2F560
Mi 16.10.2019 10:00-18:00 UZA2-2F254
Mi 23.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Mi 30.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Mo 11.11.2019 09:30-18:00 UZA2-2F546

Abschlussprüfung
Freitag 15.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8
oder
Montag 18.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5

Monday 07.10. 15:00 - 20:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Wednesday 16.10. 09:00 - 10:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 16.10. 10:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Wednesday 30.10. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 11.11. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 15.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 18.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

• Laboratory incl. collaboration (35%),
• Anthropometric part (20%)
• Final examination (45%)
• Lernpfade (collaboration)

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

[0-60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
? 90 %: Sehr gut

Opportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.

Group 4

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 24 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Th 26.09.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung
Mo 07.10.2019 15:00-20:00 UZA2-HS8

Praktische Einheiten
Do 17.10.2019 09:00-10:00 UZA2-2F562
Do 17.10.2019 10:00-18:00 UZA2-2F254
Do 24.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Do 31.10.2019 09:00-18:00 UZA2-2F254
Di 12.11.2019 09:30-18:00 UZA2-2F546

Abschlussprüfung
Freitag 15.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8
oder
Montag 18.11.2019 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5

Monday 07.10. 15:00 - 20:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Thursday 17.10. 09:00 - 10:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Thursday 17.10. 10:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Thursday 31.10. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Tuesday 12.11. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 15.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 18.11. 11:30 - 13:15 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

• Laboratory incl. collaboration (35%),
• Anthropometric part (20%)
• Final examination (45%)
• Lernpfade (collaboration)

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

[0-60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
? 90 %: Sehr gut

Opportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.

Information

Aims, contents and method of the course

The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition and the analysis of unknown samples.

Assessment and permitted materials

The grading consists of work performed in the laboratory, the anthropometric part and the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic), as well as obligatory e-learning sections ("Lernpfade").

Examination topics

Laborchemical analytics as well as quantitative analytics by means of photometry,
anthropometric measurements and “Lernpfade”.

Reading list

siehe E-Learning Plattform

Association in the course directory

Last modified: Tu 10.09.2019 10:08