Universität Wien
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330031 UE Practice of Human Nutrition I (2024W)

Continuous assessment of course work
MIXED

Summary

1 Zöhrer
2 Zöhrer
3 Zöhrer
4 Zöhrer

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 18 participants
Language: German

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

    Lecturers

    Classes

    Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/

    Group 2

    Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
    Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
    Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

    max. 18 participants
    Language: German

    Registration/Deregistration

    Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

      Lecturers

      Classes

      Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/

      Group 3

      Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
      Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
      Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

      max. 18 participants
      Language: German

      Registration/Deregistration

      Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

        Lecturers

        Classes

        Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/

        Group 4

        Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
        Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
        Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

        max. 18 participants
        Language: German

        Registration/Deregistration

        Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

          Lecturers

          Classes

          Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/


          Information

          Aims, contents and method of the course

          The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition and the analysis of unknown samples. The knowledge and understanding of the VO Nutrition: Energy Metabolism, Macronutrients is assumed.

          Assessment and permitted materials

          The grading consists of work performed in the laboratory, the anthropometric part, the entry examinaton and the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic), as well as obligatory e-learning sections ("Lernpfade").

          Minimum requirements and assessment criteria

          • Laboratory incl. collaboration (30%)
          • Anthropometric part (20%)
          • Entry examination (20%)
          • Final examination (30%)
          • Lernpfade and homework (collaboration)

          To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

          [0-60) % : Nicht Genügend
          [60-70) %: Genügend
          [70-80) %: Befriedigend
          [80-90) %: Gut
          ≥ 90 %: Sehr gut

          Opportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.

          Examination topics

          Laborchemical analytics as well as quantitative analytics by means of photometry, anthropometric measurements and “Lernpfade”.

          Reading list

          see e-learning platform

          Association in the course directory

          Last modified: Tu 13.08.2024 13:26