Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2015S)
Basics of special dietetics (2ECTS/2SWS)
Continuous assessment of course work
Labels
für Bachelor EW Version und 2011 (2ECTS/2SWS) und LA UF HÖKDiese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Biochemie, Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Su 15.02.2015 10:00 to We 25.02.2015 15:00
- Deregistration possible until Th 26.02.2015 12:00
Details
max. 50 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Kursanmeldung über Moodle:
26.02.2015: 12:00 Uhr-04.03.2015: 22:00UhrVorbesprechung: 06.03.2015: 13:15-18:15, HS5, UZAIIAnwesenheitspflicht für alle KurseTermine Kurs1:Do 19.03.2015: 08:00-10:00, GEO2, UZA IIDo 26.03.2015: 09:00-11:00, GEO2, UZA IIFr 17.04.2015: 17:00-20:00, GEO2, UZA IIMI 27.05.2015: 9:00-13:00, SE Raum 562, UZAIIDO 28.05.2015: 9:00-13:00, SE Raum 562, UZAIIFR 29.5.2015: 9:00-13:00, SE Raum 562,UZAIITermine Kurs2:Do 19.03.2015: 11:30-13:30, GEO2, UZA IIDo 26.03.2015: 11:30-13:30, GEO2, UZA IIFr 17.04.2015: 17:00-20:00, GEO2, UZA IIMI 27.05.2015: 14:00-18:00, SE Raum 562, UZAIIDO 28.05.2015: 14:00-18:00, SE Raum 562, UZAIIFR 29.5.2015: 14:00-18:00, SE Raum 562,UZAIIPrüfung: DI 23.6.2015 14:45 bis 16:15 Uhr HS 6, UZAIIInformation
Aims, contents and method of the course
Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics
Assessment and permitted materials
written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics
Minimum requirements and assessment criteria
Erlernen diverser Methoden der Energie- und Nährstofferhebung, praktische Umsetzung von Empfehlungen, Auseinandersetzung mit spezifischer Literatur und Interpretation von Publikationen
Examination topics
work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics
Reading list
siehe e-learning Plattform Moodle
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44