330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2015W)
Basics of special dietetics (2ECTS/2SWS)
Continuous assessment of course work
Labels
für Bachelor EW Version und 2011 (2ECTS/2SWS) und LA UF HÖKBitte melden Sie sich zwischen dem 30.09.2015 (09:00 Uhr) und dem 05.10.2015 (09:00 Uhr) über MOODLE zu einem der KURSE an!!!Diese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Biochemie, Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.Moodle-Kursanmeldung von 30.9.2015: 9:00 bis 05.10.2015: 9:00
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 14.09.2015 07:00 to Mo 28.09.2015 10:00
- Deregistration possible until Tu 06.10.2015 16:00
Details
max. 50 participants
Language: German
Lecturers
Classes
LEHRVERANSTALTUNGSTERMINE:
Termine Kurs 1Vorbesprechung: Do 8.10.2015 11:30 14:45 HS7 UZA IIEF 1 Mi 14.10.2015, GEO2 08.00-10.00 UhrEF 2 Mi 21.10.2015, GEO2 08.00-10.00 UhrFeedback Mi 11.11.2015, GEO2 09.00-10.30 UhrMontag, 14.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA IIMittwoch, 16.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA IIFreitag, 18.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA IITermine Kurs 2Vorbesprechung: Do 8.10.2015 11:30 14:45 HS7 UZA IIEF 1 Do 15.10,2015, GEO 2 11.00-13.00 Uhr , UZA IIEF 2 Do 22.10.2015, GEO 2 11.00-13.00 Uhr, UZA II(Feedback Mi 11.11.2015, GEO2 09.00-10.30 Uhr)Montag, 14.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr, UZA IIMittwoch, 16.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr UZA IIFreitag, 18.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr, UZA IIfür Bachelor EW Version und 2011 (2ECTS/2SWS) und LA UF HÖKInformation
Aims, contents and method of the course
Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics
Assessment and permitted materials
written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics
Minimum requirements and assessment criteria
Erlernen diverser Methoden der Energie- und Nährstofferhebung, praktische Umsetzung von Empfehlungen, Auseinandersetzung mit spezifischer Literatur und Interpretation von Publikationen
Examination topics
work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics
Reading list
siehe e-learning Plattform Moodle
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44