Universität Wien

330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2015W)

Basics of special dietetics (2ECTS/2SWS)

Continuous assessment of course work

für Bachelor EW Version und 2011 (2ECTS/2SWS) und LA UF HÖK

Bitte melden Sie sich zwischen dem 30.09.2015 (09:00 Uhr) und dem 05.10.2015 (09:00 Uhr) über MOODLE zu einem der KURSE an!!!

Diese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Biochemie, Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.

Moodle-Kursanmeldung von 30.9.2015: 9:00 bis 05.10.2015: 9:00

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 50 participants
Language: German

Lecturers

Classes

LEHRVERANSTALTUNGSTERMINE:

Termine Kurs 1

Vorbesprechung: Do 8.10.2015 11:30 14:45 HS7 UZA II

EF 1 Mi 14.10.2015, GEO2 08.00-10.00 Uhr

EF 2 Mi 21.10.2015, GEO2 08.00-10.00 Uhr

Feedback Mi 11.11.2015, GEO2 09.00-10.30 Uhr

Montag, 14.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA II

Mittwoch, 16.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA II

Freitag, 18.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA II

Termine Kurs 2

Vorbesprechung: Do 8.10.2015 11:30 14:45 HS7 UZA II

EF 1 Do 15.10,2015, GEO 2 11.00-13.00 Uhr , UZA II

EF 2 Do 22.10.2015, GEO 2 11.00-13.00 Uhr, UZA II

(Feedback Mi 11.11.2015, GEO2 09.00-10.30 Uhr)

Montag, 14.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr, UZA II

Mittwoch, 16.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr UZA II

Freitag, 18.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr, UZA II

für Bachelor EW Version und 2011 (2ECTS/2SWS) und LA UF HÖK


Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

Erlernen diverser Methoden der Energie- und Nährstofferhebung, praktische Umsetzung von Empfehlungen, Auseinandersetzung mit spezifischer Literatur und Interpretation von Publikationen

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list

siehe e-learning Plattform Moodle

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44