Universität Wien

330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2017S)

Basics of special dietetics (3ECTS/2SWS)

Continuous assessment of course work

Übung für Studierende im Diplomstudium Lehramt UF HÖK und Masterstudium Lehramt UF HE
Diese Übungen bauen auf Kenntnissen der Vorlesungen Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik (inhaltliche Voraussetzung für die Teilnahme), sowie Biochemie, Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe auf und sollten erst nach erfolgreicher Absolvierung dieser Vorlesungen absolviert werden.
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Übungseinheiten inkl. Vorbesprechung.

Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: German

Lecturers

Classes

Vorbesprechung Di 07.03.2017 15:00 - 18:15 UZA2-HS7

Do 09.03.2017 08:00 - 11:00 UZA2-2C502
Do 16.03.2017 08:00 - 11:00 UZA2-2C502
Mi 05.04.2017 08:00 - 11:00 UZA2-2F560
Mi 03.05.2017 09:00 - 13:00 UZA2-2C315
Sa 06.05.2017 09:00 - 18:00 UZA2-2F562

Prüfung
Do 11.05.2017 15:00 - 16:30 UZA2-HS7
Do 18.05.2017 15:00 - 16:30 UZA2-HS7


Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Learning of methods of dietary intake, practical implementation of recommendations, critical analysis and discussion of literature

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

- group work (7-d-record, handout, prensentation): 40%
- active participation and disussions: 10%
- home work (24h-recall): 10%
- learning paths (1-3): 15%
- exam: 25%
pass mark being 60%

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list

see e-learning Plattform moodle

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44