330038 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2015S)
Basics of special dietetics (5ECTS/4SWS)
Continuous assessment of course work
Labels
Diese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Su 15.02.2015 10:00 to We 25.02.2015 15:00
- Deregistration possible until Su 01.03.2015 20:00
Details
max. 50 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Kursanmeldung über Moodle:
26.02.2015: 12:00 Uhr-04.03.2015: 22:00UhrVorbesprechung: 06.03.2015: 13:15-18:15, HS5, UZAIIAnwesenheitspflicht für alle KurseTermine Kurs1:Fr 20.03.2015: 09:00-12:00, GEO2, UZA IIFr 27.03.2015: 09:00-12:00, GEO2, UZA IIFr 24.04.2015: 14:00-17:00, GEO2, UZA IIMo 01.06.2015: 9:00-13:00, SE Raum 509, UZAIIDi 02.06.2015: 9:00-13:00, SE Raum 509, UZAIIMi 03.06.2015: 9:00-13:00, SE Raum 509,UZAIITermine Kurs2:Fr 20.03.2015: 18:00-21:00, GEO2, UZA IIFr 27.03.2015: 18:00-21:00, GEO2, UZA IIFr 24.04.2015: 17:00-20:00, GEO2, UZA IIMo 01.06.2015: 14:00-18:00, SE Raum 509, UZAIIDi 02.06.2015: 14:00-18:00, SE Raum 509, UZAIIMi 03.06.2015: 14:00-18:00, SE Raum 509,UZAIIPrüfung: DI 23.6.2015 14:45 bis 16:15 Uhr HS 6, UZAIIInformation
Aims, contents and method of the course
Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics
Assessment and permitted materials
written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics
Minimum requirements and assessment criteria
Erlernen diverser Methoden der Energie- und Nährstofferhebung, praktische Umsetzung von Empfehlungen, Auseinandersetzung mit spezifischer Literatur und Interpretation von Publikationen
Examination topics
work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics
Reading list
siehe e-learning Plattform Moodle
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44