Universität Wien

330038 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2015S)

Basics of special dietetics (5ECTS/4SWS)

Continuous assessment of course work

Diese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 50 participants
Language: German

Lecturers

Classes

Kursanmeldung über Moodle:

26.02.2015: 12:00 Uhr-04.03.2015: 22:00Uhr

Vorbesprechung: 06.03.2015: 13:15-18:15, HS5, UZAII

Anwesenheitspflicht für alle Kurse

Termine Kurs1:

Fr 20.03.2015: 09:00-12:00, GEO2, UZA II

Fr 27.03.2015: 09:00-12:00, GEO2, UZA II

Fr 24.04.2015: 14:00-17:00, GEO2, UZA II

Mo 01.06.2015: 9:00-13:00, SE Raum 509, UZAII

Di 02.06.2015: 9:00-13:00, SE Raum 509, UZAII

Mi 03.06.2015: 9:00-13:00, SE Raum 509,UZAII

Termine Kurs2:

Fr 20.03.2015: 18:00-21:00, GEO2, UZA II

Fr 27.03.2015: 18:00-21:00, GEO2, UZA II

Fr 24.04.2015: 17:00-20:00, GEO2, UZA II

Mo 01.06.2015: 14:00-18:00, SE Raum 509, UZAII

Di 02.06.2015: 14:00-18:00, SE Raum 509, UZAII

Mi 03.06.2015: 14:00-18:00, SE Raum 509,UZAII

Prüfung: DI 23.6.2015 14:45 bis 16:15 Uhr HS 6, UZAII


Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

Erlernen diverser Methoden der Energie- und Nährstofferhebung, praktische Umsetzung von Empfehlungen, Auseinandersetzung mit spezifischer Literatur und Interpretation von Publikationen

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list

siehe e-learning Plattform Moodle

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44