330038 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2015W)
Basics of special dietetics (5ECTS/4SWS)
Continuous assessment of course work
Labels
Bitte melden Sie sich zwischen dem 30.09.2015 (09:00 Uhr) und dem 05.10.2015 (09:00 Uhr) über MOODLE zu einem der KURSE an!!!Diese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 14.09.2015 07:00 to Mo 28.09.2015 10:00
- Deregistration possible until Tu 06.10.2015 16:00
Details
max. 75 participants
Language: German
Lecturers
Classes
LEHRVERANSTALTUNGSTERMINE:
Termine Kurs 1Vorbesprechung: Do 8.10.2015 11:30 14:45 HS7 UZA IIEF 1 Do 15.10,2015, GEO 2 8.00-11.00 UhrEF 2 Do 22.10.2015, GEO2 8.00-11.00 UhrFeedback Mi 11.11.2015, GEO2 10.45-12.15Freitag, 11.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA IIDienstag, 15.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA IIDonnerstag, 17.12.2015: Seminarraum 509 09.00-13.00 Uhr, UZA IITermine Kurs 2Vorbesprechung: Do 8.10.2015: HS7 11:30-14:45 Uhr, UZA IIEF 1 Mi 14.10.2015, GEO2 10.00-13.00EF 2 Mi 21.10.2015, GEO2 10.00-13.00Feedback Do 12.11.2015, GEO2 09.00-10.30Freitag, 11.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr , UZA IIDienstag, 15.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr, UZA IIDonnerstag, 17.12.2015: Seminarraum 509 14.00-18.00 Uhr, UZA IIInformation
Aims, contents and method of the course
Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics
Assessment and permitted materials
written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics
Minimum requirements and assessment criteria
Erlernen diverser Methoden der Energie- und Nährstofferhebung, praktische Umsetzung von Empfehlungen, Auseinandersetzung mit spezifischer Literatur und Interpretation von Publikationen
Examination topics
work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics
Reading list
siehe e-learning Plattform Moodle
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44