Universität Wien

330038 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2016W)

Basics of special dietetics (5ECTS/4SWS)

Continuous assessment of course work

Die Kurseinteilung erfolgt nach der Platzvergabe im Univis über die Plattform moodle.
Kursanmeldung über Moodle NUR im Zeitraum von Donnerstag, den 29.09.2016 15h bis Sonntag, den 02.10.2016 22h.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) erfolgen.
Diese Übungen werden auf Kenntnissen der Vorlesungen Ernährungslehre: Energiestoffwechsel, Makronährstoffe; Ernährungslehre: Mikronährstoffe und sekundäre Pflanzeninhaltsstoffe; Lebensstil-/ernährungsassoziierte Erkrankungen/Diätetik aufgebaut.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 75 participants
Language: German

Lecturers

Classes


LV-Termine:

Termine: siehe https://nutrition.univie.ac.at/UEDiaetetik38WS


Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Learning of methods of dietary intake, practical implementation of recommendations, critical analysis and discussion of literature

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

- group work (7-d-record, handout, prensentation): 40%
- active participation and disussions: 10%
- home work (24h-recall): 10%
- learning paths: 5% for learning path no. 1, up to 5 further points as bonus for learning paths 2 and 3 possible
- paper work: 10%
- exam: 25%
pass mark being 60%

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list

siehe e-learning Plattform Moodle

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44