330044 UE Chemical exercises for nutritional scientists (2011S)
Continuous assessment of course work
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Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG BIS 2.3.2011 UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.Vorbesprechung: Di., 01.03.2011 (persönliche Anwesenheit erforderlich!) - um 14:00 Uhr im Carl Auer von Welsbach Hörsaal der Fakultät für Chemie, Bolzmanngasse 1;Anmeldung, Termine und alle weiteren Informationen unter:
http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ew
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.Vorbesprechung: Di., 01.03.2011 (persönliche Anwesenheit erforderlich!) - um 14:00 Uhr im Carl Auer von Welsbach Hörsaal der Fakultät für Chemie, Bolzmanngasse 1;Anmeldung, Termine und alle weiteren Informationen unter:
http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ew
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 14.02.2011 08:00 to Th 24.02.2011 12:00
- Deregistration possible until We 02.03.2011 12:00
Details
max. 80 participants
Language: German
Lecturers
- Hanspeter Kählig
- Lothar Brecker
- Federica Cappa
- Michael Fischer
- Hubert Gstach
- Friedrich Hammerschmidt
- Eberhard Lorbeer
- Christina Nowikow
- Wolfgang Reischl
- Wolfgang Robien
- Daniela Rosenbeiger
- Walther Schmid
- Harald Weinstabl
- Michael Widhalm
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Alternately tutorials to the theoretical background and/or the experimental procedures, followed by experiments singly, or in pairs, or in groups. Introduction to the lab bench equipment. Ion reactions, acidimetry, buffer systems, oxidimetry, gas volumetry, ion selective electrodes. Organic analysis: identification of substances and spectroscopic methods. Organic synthesis, separation methods in organic chemistry. Natural products: carbohydrates, amino acids and peptides, vitamins, leaf dyes, fats, flavourings.
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examinations according to score system
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction into the chemical laboratory technology
Examination topics
Preparatory seminars and practical work
Reading list
Skripten auf der Lehrplattform
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44