Universität Wien

330052 UE Microbiological and molecularbiological practice in food production (2017W)

Continuous assessment of course work

Studierende, die bereits die LV Immunologisch relevante Aspekte von Lebensmittel absolviert haben, werden bevorzugt aufgenommen.

LV für Masterstudium

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 14 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Thursday 05.10. 14:15 - 16:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
Monday 04.12. 08:45 - 17:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Tuesday 05.12. 08:45 - 17:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Wednesday 06.12. 08:45 - 17:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Thursday 07.12. 08:45 - 17:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

molecular methods for the analysis of microbiota in foods and in the GI tract (DNA extraction, qPCR, DGGE, sequence analyses)

Assessment and permitted materials

40% working attitude participation, 30% protocol, 30% presentation

Minimum requirements and assessment criteria

labortechnical working and up from 60 % positive course evaluation

Examination topics

no exam

Reading list

will be handed out

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27