Universität Wien

330052 UE Microbiological and molecularbiological practice in food production (2021W)

Continuous assessment of course work
ON-SITE

Die Plätze müssen vorrangig an jene Studierende im Masterstudium der Ernährungswissenschaften vergeben werden, die diese Lehrveranstaltung als Pflichtleistung des gewählten Schwerpunktes zu absolvieren haben.

LV für Masterstudium

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 14 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Monday 15.11. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 16.11. 08:45 - 15:45 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
  • Wednesday 17.11. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 18.11. 08:45 - 15:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

molecular methods for the analysis of microbiota in foods and in the GI tract (DNA extraction, qPCR, DGGE, sequence analyses, Alignment)
New!!! Nanopore sequencing

Assessment and permitted materials

40% working attitude participation, 30% protocol, 30% presentation

Minimum requirements and assessment criteria

labortechnical working and up from 60 % positive course evaluation

Examination topics

no exam

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Th 08.09.2022 16:29