Universität Wien FIND

Due to the COVID-19 pandemic, changes to courses and exams may be necessary at short notice (e.g. cancellation of on-site teaching and conversion to online exams). Register for courses/exams via u:space, find out about the current status on u:find and on the moodle learning platform.

Further information about on-site teaching and access tests can be found at https://studieren.univie.ac.at/en/info.

Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330058 SE Seminar on Nutritional Sciences (2020W)

Continuous assessment of course work

Summary

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 06.10. 14:00 - 14:30 Digital
Wednesday 14.10. 11:30 - 13:00 Digital
Tuesday 27.10. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 03.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 10.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 17.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 24.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 01.12. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 15.12. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 12.01. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 19.01. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 26.01. 14:00 - 15:30 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Group 2

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 06.10. 14:00 - 14:30 Digital
Wednesday 14.10. 11:30 - 13:00 Digital
Tuesday 27.10. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 03.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 10.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 17.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 24.11. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 01.12. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 15.12. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 12.01. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 19.01. 14:00 - 15:30 Digital
Tuesday 26.01. 14:00 - 15:30 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Group 3

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 06.10. 14:30 - 15:00 Digital
Wednesday 14.10. 11:30 - 13:00 Digital
Tuesday 27.10. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 03.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 10.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 17.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 24.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 01.12. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 15.12. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 12.01. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 19.01. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 26.01. 15:45 - 17:15 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Group 4

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 06.10. 14:30 - 15:00 Digital
Wednesday 14.10. 11:30 - 13:00 Digital
Tuesday 27.10. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 03.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 10.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 17.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 24.11. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 01.12. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 15.12. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 12.01. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 19.01. 15:45 - 17:15 Digital
Tuesday 26.01. 15:45 - 17:15 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Information

Assessment and permitted materials

oral presentation (50%), handout (10%), discussion (20); active participation (20%)

Minimum requirements and assessment criteria

pass mark beeing 60%
91,0 <= P <= 100 very good (1)
81 <= P < 91 Good (2)
71 <= P < 81 satisfactory (3)
60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)
0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

Examination topics

presentation, handout, discussion and active participation

Reading list

see the Moodle Plattform

Association in the course directory

Last modified: Mo 05.10.2020 10:11