Universität Wien FIND

Due to the COVID-19 pandemic, changes to courses and exams may be necessary at short notice (e.g. cancellation of on-site teaching and conversion to online exams). Register for courses/exams via u:space, find out about the current status on u:find and on the moodle learning platform.

Further information about on-site teaching and access tests can be found at https://studieren.univie.ac.at/en/info.

Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330058 SE Seminar on Nutritional Sciences (2021W)

Continuous assessment of course work
ON-SITE

Summary

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

    Lecturers

    Classes (iCal) - next class is marked with N

    Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
    Tuesday 09.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 16.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 23.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 30.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 07.12. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 14.12. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 11.01. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 18.01. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Tuesday 25.01. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

    Aims, contents and method of the course

    Aims:
    Students can deal with research topics.

    Content:
    Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

    Methods:
    work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

    The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

    Group 2

    Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
    Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
    Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

    max. 16 participants
    Language: German

    Registration/Deregistration

    Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

      Lecturers

      Classes (iCal) - next class is marked with N

      Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
      Tuesday 09.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 16.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 23.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 30.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 07.12. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 14.12. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 11.01. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 18.01. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
      Tuesday 25.01. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

      Aims, contents and method of the course

      Aims:
      Students can deal with research topics.

      Content:
      Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

      Methods:
      work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

      The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

      Group 3

      Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
      Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
      Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

      max. 16 participants
      Language: German

      Registration/Deregistration

      Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

        Lecturers

        Classes (iCal) - next class is marked with N

        Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
        Tuesday 09.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 16.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 23.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 30.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 07.12. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 14.12. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 11.01. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 18.01. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
        Tuesday 25.01. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

        Aims, contents and method of the course

        Aims:
        Students can deal with research topics.

        Content:
        Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

        Methods:
        work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

        The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

        Group 4

        Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
        Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
        Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

        max. 16 participants
        Language: German

        Registration/Deregistration

        Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

          Lecturers

          Classes (iCal) - next class is marked with N

          Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
          Tuesday 09.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 16.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 23.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 30.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 07.12. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 14.12. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 11.01. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 18.01. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
          Tuesday 25.01. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

          Aims, contents and method of the course

          Aims:
          Students can deal with research topics.

          Content:
          Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

          Methods:
          work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

          The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

          Information

          Assessment and permitted materials

          oral presentation (50%), handout (10%), discussion (20); active participation (20%)

          Minimum requirements and assessment criteria

          pass mark beeing 60%
          91,0 <= P <= 100 very good (1)
          81 <= P < 91 Good (2)
          71 <= P < 81 satisfactory (3)
          60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)
          0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

          Examination topics

          presentation, handout, discussion and active participation

          Reading list

          see Moodle

          Association in the course directory

          Last modified: Mo 23.08.2021 14:08