Universität Wien

330058 SE Seminar on Nutritional Sciences (2021W)

Continuous assessment of course work
MIXED

Summary

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 05.10. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Tuesday 16.11. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 23.11. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 30.11. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 07.12. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 14.12. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 11.01. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 18.01. 14:00 - 15:30 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Group 2

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 05.10. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Tuesday 23.11. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 30.11. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 07.12. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 14.12. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 11.01. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 18.01. 14:00 - 15:30 Digital
  • Tuesday 25.01. 14:00 - 15:30 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Group 3

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 05.10. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Tuesday 09.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 16.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 23.11. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 30.11. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 07.12. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 14.12. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 11.01. 16:00 - 17:30 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Group 4

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 16 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 05.10. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 12.10. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Tuesday 09.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 16.11. 16:00 - 17:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 23.11. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 30.11. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 07.12. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 14.12. 16:00 - 17:30 Digital
  • Tuesday 18.01. 16:00 - 17:30 Digital

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Information

Assessment and permitted materials

oral presentation (50%), handout (10%), discussion (20); active participation (20%)

Minimum requirements and assessment criteria

pass mark beeing 60%
91,0 <= P <= 100 very good (1)
81 <= P < 91 Good (2)
71 <= P < 81 satisfactory (3)
60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)
0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

Examination topics

presentation, handout, discussion and active participation

Reading list

see Moodle

Association in the course directory

Last modified: Fr 12.05.2023 00:24